Radiožurnál chystá při olympiádě speciální digitální stanici. Spustí ji už za týden

2. únor 2018

V pátek 9. února odstartují XXIII. zimní olympijské hry v Jižní Koreji. Český rozhlas pro letošní hry připravuje unikátní vysílání. Speciální digitální stanici, která se bude věnovat pouze sportu a olympiádě.

Čtyřiadvacet hodin denně a z toho devatenáct živě přímo z Koreje a z českého olympijského domu. Chybět nebudeme ani na olympijském festivalu v Brně, kam přijede vysílací autobus Radiožurnálu R-stream. Digitální stanice Radiožurnál – olympijský speciál nabídne tak necelé tři týdny věnované pouze světu sportu.

Těšit se můžete na rozhovory se sportovci, živé přenosy ze závodů a zápasů nebo na archivní výběr těch nejnapínavějších sportovních událostí v české historii.


Oficiální spuštění stanice je plánováno na 9. února ve 12:00, kdy začne zahajovací ceremoniál olympiády.

Dvacet let od Nagana

Letos si připomínáme i dvě výročí. Během olympiády totiž uplyne dvacet let od vítězství českého hokejového týmu v Naganu. 11. září to navíc bude už padesát let od doby, kdy Jiří Raška vyhrál jako první Čechoslovák zlatou medaili na Zimních olympijských hrách. Lyžaře připomene pětidílná pohádka o Raškovi, kterou načetl Oldřich Kaiser (více čtěte zde).

Ve vysílání také uslyšíte četbu životopisu Antonína Zátopka nebo celé dokumenty projektu Olympijský rok o českých sportovních hvězdách a jejich přípravě na olympiádu.

Kvůli časovému posunu o osm hodin začíná vysílání každý den už po půlnoci. „Když začne program olympijského festivalu v Brně se připojí se i kolegové z Brna někdy okolo 9. nebo 10. hodiny ranní,“ vysvětluje vedoucí sportovní redakce Českého rozhlasu a také šéf naší výpravy reportérů do Pchjongčchangu Miroslav Bureš. „Korejský program bude končit někdy kolem třetí odpolední českého času.“

autoři: bum , had
Spustit audio