Rekonstrukce bytu je příjemná změna, říká moderní pětibojař David Svoboda

22. červenec 2016

Olympiáda v Riu bude pro Davida Svobodu zřejmě poslední. I během přípravy si ale našel čas udělat si radost. Například zabudovaným plynovým krbem. „Je to relax zaměstnávat hlavu něčím jiným, ať už je to studium, aktivity pro sponzory, partnery nebo rekonstruování vlastního bydlení. Je to příjemná změna, kterou vždycky uvítám,“ říká David Svoboda.

O rekonstrukci se stará jeho dlouholetý známý Pavel, který odvádí perfektní práci, takže přiznává, že starostí má minimum. „Dělám jen věci víceméně zábavné,“ říká pětibojař, který je nejvíce hrdý na plynový krb – dominantu celého bytu. „Těším se až to bude hotové a nastěhuji se,“ dodává.

Sice vím, jakou bude mít David Svoboda toaletu, ale kolik ho vyjde nový byt, to mě opravdu zajímat nemusí. Nicméně jednu částku se přeci jen dozvídám. Krb ho přišle na 150 tisíc korun. Je to opravdu krásný kousek, kterým si David Svoboda udělal radost. A poté, co s panem Pavlem David všechno dořešil, se můžeme jít najíst.

V Olympijském roce si tak David Svoboda stihl koupit a zrekonstruovat byt, ale hlavní část času samozřejmě zabere příprava na Rio. Pětibojaři si například zkusili trať přímo v dějišti her.

autor: špo
Spustit audio