Rybaření je pro mě obrovský relax, říká Lukáš Krpálek

29. červenec 2016

Judista Lukáš Krpálek toho před olympijskými hrami natrénoval opravdu hodně. Tréninkové dávky by ale nedokázal absolvovat bez pořádného odpočinku. Tou nejlepší relaxací je pro českou medailovou naději pro Rio rybaření.

„Největší rybu, kterou jsem kdy chytil, jsem neulovil v Čechách, ale v Thajsku. To jsem chytil arapaimu, která měla kolem dvou metrů, ale bylo to něco hrozného. Měl jsem z toho respekt, protože kdyby mě ta ryba kousla, tak by mi asi utrhla ruku,“ vzpomíná Lukáš.

S kamarády si oblíbil jeden rybník, ve kterém se prohánějí kapři, jeseteři i největší ryba v Čechách – vyza velká, která má podle Krpálka asi 2 metry 40. Tu vytáhli za poslední tři roky asi tři lidi.

„Pro mě to je obrovský relax,“ popisuje svůj vztah k rybaření slavný judista. „Když jsme třeba na Vysočině u našich, tak se sebereme, vyjedeme někam k rybníku, ale není to tak často.“

Lukáš vzpomíná, že když byl malý, vyrobil si improvizovaný prut z kusu větve a provázku, háček vyrobil z hřebíku. I na takový prut dokázal chytit malé okouny nebo bělice. Během natáčení se Lukáši Krpálkovi podařilo chytit asi metrového jesetera.

autoři: pka , jpr
Spustit audio