V rychlobruslařském ráji dodávají fanoušci Sáblíkové sílu i mexickými vlnami

8. únor 2018

„Tady je to prostě úplně o něčem jiném,“ říká Martina Sáblíková o atmosféře při šampionátu v Heerenvenu, kam rychlobruslařka každoročně jezdí. Zaplněné hlediště haly po celou dobu podporovalo každého závodníka. Do Holandska se za Martinou vydal reportér Radiožurnálu Petr Kadeřábek.

„Pro nás je to stejně velký sport jako fotbal. Ano, fotbal je možná sledovanější, ale třeba tento víkend je u nás rychlobruslení v Holandsku sportem číslem jedna,“ vysvětluje Ilka van Deweltová z holandské televize NOS.


Poslouchejte olympijské vysílání na nové digitální stanici Radiožurnál – olympijský speciál. Ten naladíte na našem webu, na mobilu v aplikaci iRadio a v Praze, Brně, Plzni a Ostravě a dalších místech na digitálním rádiu v multiplexu Českého rozhlasu.

Diváci se v hale bavili během závodů i o přestávkách mezi jednotlivými závody. Fanoušky obcházela kapela a oranžová vlna na tribunách se vlnila v rytmu hudby. A před závodem Martiny Sáblíkové dokonce předvedli i mexickou vlnu.

„To člověk nemůže jít na start zpruzený nebo nenatěšený,“ rozplývala se Martina „Ta mexická vlna před tou pětkou, to mi asi dodalo tolik síly, že jsem to ani nemohla vědět. To bylo krásné.“

Olympijský rok 2018

Martina Sáblíková pojede první závod na olympijských hrách v Jižní Koreji už teď v sobotu. Vysílat ho budeme celý přímým přenosem na nové sportovní stanici Radiožurnál – olympijský speciál, kterou můžete poslouchat přes internet. Klíčové momenty včetně jízdy Martiny Sáblíkové uslyšíte živě i na samotném Radiožurnálu.

autoři: pka , had
Spustit audio