Vnitro chystá elektronickou Sbírku zákonů

Ministerstvo vnitra chystá lepší přehlednost Sbírky zákonů. Od roku 2012 by se měla na internetu objevit úplná a platná znění všech právních předpisů. Revoluční novinku už projednala Legislativní rada vlády. Bližší informace přinesl Petr Mlsna z odboru vládní legislativy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Knihy (zákony) v policích

Knihy (zákony) v policích | Foto: Fotobanka stock.xchng

Současný systém právních norem je podle právníků a lidí, kteří s legislativou pracují, nepřehledný. Na internetu sice existuje Sbírka zákonů i v elektronické podobě, ale nedá se v ní vyhledávat a ani nezaručuje, že nalezený zákon nebyl mezitím zrušen nebo novelizován. Některé předpisy navíc mají desítky novel, takže určit, která verze zákona je platná, není pro odborníky jednoduché, natož pak pro jednotlivce, kteří nemají přístup k některé z placených databází pravních norem.

Elektronická Sbírka zákonů tak zároveň ušetří státu na výdajích za sofistikovaný software pro úředníky, kteří potřebují mít přehled o platném právu a v současnosti musí využívat služeb některé z placených databází.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sbírka zákonů na internetu

Martin Drtina, Marek Matlovič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme