Plýtvák21. června  2016 v 13:19  

Jak rovná musí být mrkev? Ročně se vyhodí až 20 % jídla kvůli vzhledu

Kvůli nárokům na vzhled se v zemědělství vyhodí až 20 % produkce. - Foto:  Zachraň jídlo

Kvůli nárokům na vzhled se v zemědělství vyhodí až 20 % produkce.Foto:  Zachraň jídlo

Vyhazujeme jídlo ne proto, že by bylo zkažené nebo nekvalitní, jen nevypadá hezky. Myslíte, že u běžných surovin vzhled nehraje roli? To se snaží obchodním řetězcům vysvětlit i nová kampaň Zachraň jídlo.

Odchodníci tvrdí, že zákazníci nejsou na křivé mrkve nebo šišaté brambory připraveni. Přitom odchylky od „ideálního“ vzhledu jsou často minimální a chuť i výživová hodnota je stejná. Kampaň upozorňuje i na možné alternativy nakládání s jídlem, například australský supermarket, kde „ťuknuté“ ovoce dávají dětem zdarma. 

Související weby

Jsem připraven!

Nové články v rubrice

 

Diskuse

Český rozhlas si váží názoru posluchačů a má zájem o korektně vedenou diskusi. Vyhrazuje si proto právo skrýt příspěvky, které odporují dobrým mravům, jsou xenofobní, porušují platné zákony, poškozují dobré jméno Českého rozhlasu, nebo mají reklamní charakter.

Návod na použití diskusního systému DISQUS naleznete zde.

 
tyto komentáře používají systém Disqus

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace