Mám s sebou kolo, loď i dobré botky...

26. červen 2013

Cestování mám v krvi. Pro jistotu jsem si spočítal, kolikrát jsem se od narození stěhoval. Dostal jsem se k číslu 27. Takže dva měsíce na cestách po České republice je ideální přestávka ve stěhování :)

Prázdniny na přání s Radiožurnálem jsem si nevymyslel, ale moc jsem nepřemýšlel, jestli to vezmu. V místopisu Česka mám rezervy, takže si je doplním a doufám, že i s vaší pomocí.

Vaše tipy, co stojí za vidění, bez čeho se turista na výletě neobejde, kde si má lehnout, aby neštípali komáři, případně sousedi, nebo naopak kam nemá cenu ani nakouknout, se hodí nejenom mně, ale i dalším výletníkům. Na cestách je každá rada dobrá a dobré rady i kapsu šetří.

Svoje postřehy budu vrhat okamžitě na Twitter. Reportáže uslyšíte během dne ve vysílání Radiožurnálu. Každý den si můžete přečíst nové reportáže na webu. Vše průběžně doplňuji aktuálními fotografiemi.

Zanechám po sobě i stopu. Do batohu mi šéfredaktor strčil GPS lokátor, takže mě má pod kontrolou a tím pádem i vy. Uvidíte místa, po nichž se budu pohybovat.

Moji trasu můžete kdykoliv změnit svým tipem. Mám s sebou kolo, loď, dobré botky, ve kterých doběhnu nebo vyšlápnu kamkoliv, takže když znáte nějaký „vyložený flek“, s důvěrou se o něj podělte. Ve vašem okolí určitě žijí zajímaví jedinci nebo vyložení exoti, kteří si zaslouží svých pár minut slávy v Radiožurnálu. Takže sem s nimi.

autor: lsm
Spustit audio