HandyCamping 6. ledna 2005

6. leden 2005
HandyCamping

Hostem HandyCampingu byl trampoterapeut z Občanského sdružení Přístav a speciálních škol v Poděbradech Pavel Kučera. Tématem byla trampoterapie - léčba, která se provádí na trampolíně. V Poděbradech s ní začali před rokem v projektu "Trampolíning jako forma rozvoje vnímání vlastní tělesnosti".

Léčba je vhodná pro všechny typy postižení, pro děti s poruchami učení, chování, slepé děti, mentálně i tělesně postižené. "Například dítě, které je těžce tělesně postižené, na trampolíně pouze leze, ale tím dostává do těla rytmus, učí se koordinaci pohybů, stabilitě a zapojuje úplně jiné svaly než v běžném životě," vysvětluje Kučera. Ve speciální škole v Poděbradech chystají metodiku této terapie z pohledu trampoterapeuta, fyzioterapeutky a speciální pedagožky.

Další hosté nás přijeli seznámit s lyžováním na monoski. Marek Dušek je instruktorem a Pavel Dvořák je jedním z našich nejlepších jezdců. Monoski je speciální sportovní kompenzační pomůcka pro vozíčkáře, kteří chtějí lyžovat. Je to skořepina, která je odpružená a připevněna na jednu lyži. Zájemci o kurzy monoski se mohou informovat na www.monoski.info.

Aktuality:

9. ledna 2005 v 11 hodin po zahájení Jizerské padesátky v Bedřichově pořádá Mezinárodní centrum Universium pro vozíčkáře jízdu na zimních skútrech a možnost jízdy na čtyřkolce po části Magistrály Jizerské padesátky. Informace získáte na telefonech 485 172 331 a 776 217 555.

Občanské sdružení Užitečný život pořádá 12.-20. února 2005 zážitkový kurz "Zimní had" pro lidi zdravé i se zdravotním postižením. Dny plné her, bílých nocí a povídání u krbu. Podrobnější informace a přihlášku najdete na www.uzitecny-život.cz.

Dotazy, náměty a informace o vašich akcích můžete posílat na adresu:
HandyCamping, ČRo 1 - Radiožurnál, Vinohradská 12, 120 99 Praha.
Nebo na e-mail: hc@rozhlas.cz.

autoři: jon , Štěpán Žilka , veh , ram
Spustit audio