Různé výhody pro zaměstnance, souhrn

16. březen 2007
Vaše téma

Když se řekne slovo benefit, už samo slovo naznačuje, že to bude o něčem dobrém. A právě výhodám, které jsou dobré pro zaměstnance, se věnoval dnešní cyklus. Zaměstnanecké výhody tvoří důležitou složku hodnocení pracovníků. Mezi ty nejběžnější výhody patří například stravenky, nápoje na pracovišti, jazykové kurzy nebo týden dovolené navíc. Ale jak zaznělo v malé anketě, jsou i jiná přání.

osoba:
No, tak jako matka určitě bych zaměstnaneckou výhodu považovala zkrácení úvazků, ale nějak i ohodnocený, ne jako nějakou almužnou.

osoba:
Tak asi víc týdnů dovolený, to by byla hezká výhoda.

osoba:
Já nejsem z Prahy, jsem hodně z daleka, jsem z vesnice v podstatě. A u nás jsou velké problémy, co se týká práce. A u nás hlavně výhoda je to, aby tu práci člověk našel.

Vlasta VALENTOVÁ:
Všechny benefity by se nám sem nevešly, ale tři desítky různých nabízených zaměstnaneckých výhod napočítali autoři nedávno provedeného průzkumu společnosti Robert Half International mezi uchazeči o práci. Hodně z nás už některou z takových výhod využívá. Jsou to například zmíněné stravenky, jazykové kurzy nebo týden dovolené navíc. "Ale přece jen je tu jedna kategorie, která patří při výběru zaměstnání mezi ty nejžádanější," říká Jan Bílek, manažer společnosti.

Jan BÍLEK, manažer Robert Half International:
V našem průzkumu jsme zjistili, že mezi nejžádanější benefit určitě patří služební automobil. Ten by chtěl mít naprosto každý, od programátorů, asistentek, byť pro tyto pozice to zatím zcela standardní benefit není, a to asi z toho důvodu, že ještě žádná automobilka nedokázala vyrobit služební automobil v ceně ročních stravenek. Dalším benefitem, kde už je určitě větší šance k posunu a k naplnění těch očekávání zaměstnanců, je vzdělávání. Mnoho zaměstnanců touží po tom, mít větší počet hodin vzdělávání, zvláště v nějakých specifických oborech, případně v informačních technologiích, ale i co se týká jazykových vzdělávání. A byť zaměstnavatelé mají pocit, že vzdělávání dávají svým zaměstnancům dostatek, zaměstnanci by velice uvítali, kdyby ho bylo ještě více.

Vlasta VALENTOVÁ:
Průzkum odhalil v mnoha oblastech posun v tom, co zaměstnanci považovali za výhody dřív a co jim jako přednost připadá v současnosti.

Jan BÍLEK, manažer Robert Half International:
Patří například nadstandardní zdravotní péče, životní připojištění i penzijní pojištění, které ale už se častěji objevuje i na těch běžných pozicích.

Vlasta VALENTOVÁ:
A víte, co se v průzkumu také zjistilo? Že ideální zaměstnanecká výhoda neexistuje, a že jako všude platí pravidlo, že co vyhovuje jednomu, nemusí právě nadchnout toho druhého. Co by ale mohlo mít do budoucna úspěch? To je podle Aleše Křížka metoda, která si najde zájemce odborníky v oblasti informačních technologií, takzvaná práce doma. Čili nejít do firmy.

Aleš KŘÍŽEK:
Můj kamarád pracuje pro oddělení informačních technologií a oni mají dokonce asi jeden nebo dva dny v měsíci, kdy po dohodě samozřejmě se svým nadřízeným, mohou pracovat z domova, kde mají samozřejmě vyřešený přístup do firemní podnikové sítě. Je to zaměstnanecká výhoda, která skutečně plní ten svůj účel. Jednou, dvakrát za měsíc vždy zůstává doma, ušetří spoustu času, protože nemusí dojíždět do té firmy, ve finále on dokonce pro tu firmu pracuje i delší dobu než osm hodin a rozhodně nechce v současné době měnit zaměstnání.

redaktor:
Zavolejte, co vás zajímá, 221552222.

Autorizovaným dodavatelem doslovných elektronických přepisů pořadů Českého rozhlasu je NEWTON I.T., s.r.o. Texty neprocházejí korekturou.

autor: vva
Spustit audio

Více z pořadu