Zapojte se do projektu Českého rozhlasu: pomozte nám vylepšit vysílání!

23. duben 2015

Máte zájem zúčastnit se projektu měření poslechovosti pomocí inovativní technologie adMeter instalované do mobilních telefonů? Právě teď hledáme posluchače Radiožurnálu ve věku 30–70 let!

Připravujeme nový roční projekt audiometrového měření na posluchačských panelech sestavených speciálně pro Radiožurnál.

Pro více informací pište na admeter@median.cz.

Co je to audiometr?
Díky audiometrům budeme mít pro obě stanice aktuální data o poslechu programu. Jsou to data podobná těm, která mají televize z peoplemetrů. Popisují den po dni s minutovou přesností, kdy členové panelu poslouchali rádio a to nejen stanici, pro kterou jsou do panelu zařazeni, ale i další rádia televize.

Co je to panel?
Panelem rozumíme debatní skupinku na zadané téma. Panely jsou sestaveny tak, aby jejich složení odpovídalo popisu pravidelných posluchačů Radiožurnálu, takže z chování panelu se dá usuzovat, že podobným způsobem probíhá poslech v celém publiku stanice.

Kdy začínáme?
Měření by mělo začít v průběhu května. Používáme k tomu audiometr umístěný v mobilním telefonu, který mají všichni panelisti a který snímá zvuková data z jejich okolí a z toho se vyděluje zvuk rozhlasového vysílání a pomocí shody s tím, co stanice vysílaly v danou dobu se identifikuje, které rádio , která stanice byla pravděpodobně poslouchána a jak dlouho.


Máte zájem se zúčastnit? Pište na admeter@median.cz!

Data se ukládají v komprimované a zakódované podobě tak, aby pomocí audiometru nebylo možné rozklíčovat a sledovat nic jiného než poslech rádia nebo televize.

Projekt realizuje opět firma Median. Údaje jsou získávány pro programové účely.

autor: Radiožurnál
Spustit audio