Olympijský rok na Radiožurnálu

3. srpen 2015

Český rozhlas Radiožurnál a Český olympijský výbor společně zahájili projekt Olympijský rok. V časosběrných dokumentech a seriálech v něm postupně představí osm sportovců, kteří by měli reprezentovat Česko na letních olympijských hrách v brazilském Riu.

Olympijské hry jsou nejdůležitější akcí v životě většiny sportovců. Především u malých sportů platí, že je to jediná příležitost, kdy se o jejich úspěších dozvídá široká veřejnost. Sportovci tak bojují kromě medailí i o popularitu a s tím spojené mar­ketingové možnosti a finanční zajištění na dlouhá léta.

Většina z nich má maximálně dvě tři šance, kdy je olympijské hry zastihnou na vrcholu sportovní kariéry. A nejdůležitějším obdobím, které rozhoduje o úspěchu nebo neúspěchu, je poslední rok před samotnými hrami. Radiožurnál vytipoval osm českých nadějí pro OH v Rio de Janeiru 2016, které bude po dobu jednoho roku natáčet.


O vytipovaných nadějích českého sportu začínáme vysílat mezi 11. a 20. srpnem 2015. Nezapomeňte si nás naladit!

Přestože většina posluchačů sleduje až finálový zápas nebo závod, o úspěchu či neúspěchu sportovce většinou rozhoduje mnoho proměnných. Kromě sportovní výkonnosti i psychické rozpoložení, kvalita přípravy, rodinné zázemí, partneři, manažeři a trenéři.

O tom všem bude Radiožurnál točit. Redaktoři proto budou nejen při závodech nebo na trénincích, ale i u sportovců doma, ve škole… S každým sportovcem začneme natáčet přesně rok před finálovým závodem nebo zápasem jejich sportu na OH v Riu.

autor: ČRo
Spustit audio