Češi a Slováci se sejdou na plese v Obecním domě. Záštitu převzali Miloš Zeman a Andrej Kiska

10. únor 2015

V místě, kde byla v roce 1918 vyhlášena Československá republika, se opět sejdou Češi a Slováci. Do pražského Obecního domu je nepřivedou státnické záležitosti, ale kulturní událost. 14. února od 18.30 se tu totiž uskuteční druhý ročník Česko-Slovenký ples, který navazuje na 40 let dlouhou tradici pořádání Slovenských plesů v Praze.

I letos převzali záštitu nad večerem prezidenti obou zemí – Miloš Zeman a jeho slovenský protějšek Andrej Kiska. Nepůjde však o žádnou upjatou akci, jak dokazují organizátoři, kteří svým sloganem vzkazují: „Ve dvou se to lépe tančí.“

Zatančí si možná také moderátorská dvojice Lucia Hablovičová a Tomáš Hanák, která vás večerem provede. Tančit se bude například na písně Jany Kirschner, která bude spolu se svou kapelou hlavní hvězdou celého večera.

Čtěte také

Po půlnoci vystoupí legendární skupina Olympic. Další perličkou večera bude vystoupení česko-slovenské operní dvojice – mezzosopranistky Andrey Kalivodové a tenoristy Oty Kleina.

Vystoupí také například Monika Bagárová, kterou si můžete pamatovat ze semifinále Česko-Slovenské Superstar, finalistka hudební soutěže X Factor Katka Ščevlíková, zpěváci Samuel Tomeček nebo Matěj Vávra, které doprovodí legendární Rozhlasový Big Band Gustava Broma.

Česko-Slovenský ples

Součástí večera bude dobročinná tombola, jejíž výtěžek bude rozdělen mezi nadace prvních dam České a Slovenské republiky.

Vstupenky si můžete zakoupit na stránkách Česko-Slovenského plesu nebo v Obecním domě, případně na adrese Art of Word s. r. o., Regus Burzovní Palác, Rybná 682/14, Praha 1.

autor: šše
Spustit audio