Divadlo Járy Cimrmana v Tanvaldu slavnostně zahájilo 50. sezonu. Podívejte se na oslavy půlstoletí divadla!

3. říjen 2016

Už padesát let baví a inspiruje milióny lidí. I proto byl neoficiálně zvolen největším Čechem. Polozapomenutý génius Jára Cimrman by se však nedočkal svého věhlasu, nebýt objevitelů a badatelů ze souboru Divadla Járy Cimrmana. Právě jim patří velký dík.

V Příchovicích a Tanvaldu byla 1. října 2016 slavnostně zahájena 50. sezóna Divadla Járy Cimrmana. Setkání „cimrmanologů“ z celé republiky nabídlo kromě spanilých jízd cyklistů a pochodu v historických kostýmech také třeba křest vzpomínkové knihy „Půlstoletí s Cimrmanem“. Vyhlášena byla také vítězná hláška ankety o nejoblíbenější výrok z her Divadla Járy Cimrmana.

Český rozhlas byl u toho. Závěrem programu byla hra Cimrman v říši hudby, kterou si mohli vychutnat nejen diváci v tanvaldském kině JAS, ale i posluchači Radiožurnálu. A to v přímém přenosu. Součástí celé akce byla také sbírka Cimrman pomáhá. Během soboty se vybralo neuvěřitelných 335 tisíc korun! Sbírka jako taková ale nekončí, je možné dál přispívat, ať už na účet sbírky nebo dárcovskou SMS.

„Myslím, že se akce povedla,“ usmíval se spokojeně manažer Divadla Járy Cimrmana Václav Kotek. My si to myslíme také. Cimrmanům zdar!

autor: mjp
Spustit audio