Fair Play, Pojedeme k moři nebo snad Babovřesky? I tyhle filmy můžou získat Českého lva

8. leden 2015

Chodíte do kina? Pokud ano, nebude pro vás těžké odpovědět, který film se vám líbil nejvíc. O těch vůbec nejlepších českých snímcích za rok 2014 budou rozhodovat také akademici. Hádáte správně. Blíží se vyhlášení cen Český lev.

Herci Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Jiřina Bohdalová, kameraman F. A. Brabec, hudební skladatel Michal Dvořák, moderátor Marek Eben, producent Fero Fenič – také ti vyberou nejlepší snímky uplynulého roku.

Předání výročních cen České filmové a televizní akademie se opět uskuteční ve slavnostním stylu.

Skleněné sošky z dílny Jakuba Berdycha budou předány ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 21. února 2015. Šanci na její získání mají tvůrci více než 50 celovečerních hraných filmů a dokumentů.


Slavnostní večer můžete sledovat 21. února 2015. Seznam nominovaných pro jednotlivé kategorie bude zveřejněn 14. ledna 2015 během tiskové konference, kterou odvysílá ČT 24. O tom nejdůležitějším z předávání a ze zákulisí vás budeme informovat také na Radiožurnálu.

Letos vás navíc čeká jedna novinka! Celým slavnostním večerem vás provede nový moderátor. Nebo spíš moderátorka. „Po Marku Ebenovi vsadila akademie na ženu. Její jméno zatím prozradit nemůžeme, ale jde skutečně o výbornou moderátorku,“ slibují pořadatelé. Její totožnost prozradí 14. ledna. Tipnete si, o koho by mohlo jít?

autor: šše
Spustit audio