Jezte brouky! Letošní Prague Food Festival představí hmyzí menu i největší hvězdy české gastronomie

25. květen 2015

Gastronomická událost roku je na spadnutí. Milujete kvalitní jídlo a pití a rádi si ho užíváte v dobré společnosti? Pak si nenechte ujít letošní ročník veleúspěšného Prague Food Festivalu. Ten se koná 29.–31. května v Královské zahradě Pražského hradu.

Výborné jídlo a pití, špičkoví šéfkuchaři, neobvyklé speciality nebo gladiátorské kulinářské klání. Takový je program devátého ročníku Prague Food Festivalu.

Čtěte také

Podávat se bude hmyzí menu, biosýry, Ugova zmrzlina z čerstvých surovin, rawfood nebo speciální várka festivalového piva Summer Ale z Pivovarů Lobkowicz. A koho všechno to vynikající jídlo a pití zmůže, může si oddechnout v Rauch Grand Lehárně.


PAVEL MAURERSnažíme se, aby náš festival představoval to, co nazýváme druhou cestou – jak neplýtvat a kompostovat...

Budete-li mít ještě dost sil, rozhodně nahlédněte do Míčovny Pražského hradu. Právě tam v rámci kulinářských workshopů přímo v akci uvidíte michelinského Romana Pauluse nebo rodinu kuchařů Sapíkových.

Jeden z nejúspěšnějších restauratérů v ČR Sanjiv Suri předvede, jak vaří celá rodina, a biokuchařka Hanka Zemanová vám dokáže, že plevel může být v kuchyni velice užitečný pomocník.

Osvědčení matadoři i nové kuchařské hvězdy

Letos na festivalu vaří, čepují, nalévají a nabízejí své produkty a delikatesy osvědčení matadoři z let minulých (V Zátiší, Bellevue, U Emy Destinnové a další), ovšem chybět nebudou ani nové gastronomické hvězdy.


Přímo na místě bude i Radiožurnál. Určitě se u našeho stánku zastavte! :-)

Letošními novinkami tak například jsou La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, Panonia Slovenská Restaurace, Bresto, Field, Rezidence Golf, Oliva by Amandine, Valoria Castle & Garden Praha nebo Dvůr Hoffmeister.

autor: als
Spustit audio