Komunální a senátní volby jsou za dveřmi. Radiožurnál nabízí rozšířené volební vysílání

26. září 2014

Česko v říjnu čekají další volby. Na 10. a 11. října letos připadají komunální volby a také volby do třetiny Senátu, o týden později čeká třetinu voličů druhé kolo senátních voleb. Radiožurnál nabídne rozšířené předvolební a volební zpravodajství, včetně několika speciálů.

V týdnu před komunálními volbami odvysíláme čtyři diskusní speciály, které by voličům měly usnadnit rozhodování ve volbách do místních zastupitelstev. Diskuse, které budou střídavě moderovat Jan Pokorný a Helena Šulcová, vysíláme každý všední den od 6. do 9. října, vždy od 17 do 18 hodin.

Diskuse se uskuteční v Teplicích, Dolní Rožínce, Harrachově a ve Zvoli a budou veřejně přístupné. Zúčastnit se jich může každý, kdo chce kandidátům položit vlastní otázku. Přímý videopřenos z diskusí odvysíláme i na webu, všechny debaty po skončení najdete i v našem audioarchivu.

Jakmile se v sobotu 11. října ve 14.00 uzavřou volební místnosti, nezapomeňte si naladit Radiožurnál. Až do večerních hodin budeme přinášet nepřetržitý proud výsledků, reakcí, analýz a komentářů. Konečné výsledky a jejich analýzu nabídneme už v neděli ráno – mezi 9. a 10. hodinou.

Vysílání před senátními volbami

17. a 18. se volební místnosti na mnoha místech republiky otevřou podruhé. Třetina voličů bude v druhém kole vybírat své zástupce do Senátu ČR.

Předvolební speciál Radiožurnálu IV, Jan Pokorný

Od 13. do 16. října proto Radiožurnál vždy mezi 17. a 18. hodinou odvysílá diskusní speciál, vždy se dvěma kandidáty, kteří se proti sobě ucházejí o senátorské křeslo. Diskuse opět moderují Jan Pokorný a Helena Šulcová, po skončení jejich audiozáznamy najdete i v iRadiu.

Ihned po skončení voleb, tedy v sobotu 18. října od 14.00, na Radiožurnálu začíná volební studio. Jan Pokorný a jeho hosté, mezi nimiž budou politiky, odborníci i komentátoři, budou sledovat sčítání hlasů a nabídnou zajímavé reakce, postřehy i analýzy. Toto speciální volební vysílání skončí poté, co budou sečteny veškeré hlasy, a poté, co vám Radiožurnál přinese reakce všech nejdůležitějších aktérů.

autor: als
Spustit audio