Od června bude těžší „vygooglovat“ pirátské filmy a seriály. Google jedná s producenty

Google a další firmy zabývající se internetovým vyhledáváním jsou mimořádně blízko k tomu, aby podepsali dohodu s filmovými producenty.

Google a několik blíže nejmenovaných společností zabývajících se provozem internetových vyhledávačů jednají podle The Independent s filmovými producenty o tom, aby se snížil počet odkazů na pirátský obsah ve vyhledávačích.

Podepsání dohody mezi producenty a vyhledávači je prý na spadnutí. Podle TorrentFreak.com by nové vyhledávací algoritmy měly fungovat od 1. června.

Společnosti zabývající se provozem vyhledávačů v minulosti čelily kritice, že proti pirátskému obsahu nebojují dostatečně. Podle TorrentFreak britská vláda dostala Google k jednomu stolu s filmovými producenty. Ale obě strany se snaží dojít k vzájemné dohodě.

„Společnosti provozující internetové vyhledávače se ukázaly být velmi ochotné jak k tomu, aby udělaly změny v algoritmech vyhledávání, tak k tomu, aby vymyslely, jak může být hledání originálního obsahu zjednodušeno,“ řekla baronka Peta Jane Buscombová ze Sněmovny lordů.

Podle ní ve chvíli, kdy dochází k všestranné dohodě mezi společnostmi zabývajícími se internetovým vyhledáváním a filmovým průmyslem, už není třeba legislativních zásahů.

autor: mjp
Spustit audio