Oslavte Velikonoce s Radiožurnálem! Máme pro vás rozhlasovou pomlázku

21. duben 2014

O Velikonocích se můžete vypravit na salaš, zamyslet se spolu s Pavlem Maurerem nejen nad velikonočními pochoutkami nebo se naučit správně vybrat vejce. Jak na to? Stačí poslouchat vysílání Radiožurnálu.

Už v pátek se ve Večerním Hostu Radiožurnálu naučíte rozpoznat kvalitní vejce. Tápete při jejich nákupu? Podle čeho zjistit, čím bylo kuře krmeno a na jaké farmě žilo? I to se dozvíte krátce po 23. hodině. Hostem moderátorky Zuzany Burešové bude Dagmar Tůmová z Českomoravské drůbežářské unie, která prozradí, v jakých podmínkách se dnes slepice chovají.

V sobotu i v neděli krátce po 12. hodině bude známý gastronaut Pavel Maurer mluvit o jídle a možná se zamyslí i nad tradičními velikonočními pokrmy.

Velikonoce se samozřejmě promítnou i do sobotních Doteků víry, které vysíláme po 22. hodině. Biskupský vikář pro diakonii Vojtěch Eliáš svým osobitě šarmantním způsobem povypráví o svém dětství a o tom, jak jej farář musel vykázat z kostela, protože zlobil. Vyprávění Vojtěcha Eliáše má v sobě humor, smích, ale také smutek, melancholii, naději a lásku.

Čtěte také

V neděli se v Zápisníku zahraničních zpravodajů po 9. hodině vydáme s Vojtěchem Bergerem na slovenskou salaš. Jen si to představte: zelené kopce, chundelaté ovce a bača sedící pod stromem. Realita vás však může zaskočit. Podíváme se za farmářem, který obvykle vstává ve tři ráno, bojuje s byrokracií i samotnými Slováky. Ti totiž jen pomalu přicházejí na chuť jehněčímu a skopovému.

V nedělních Dotecích víry vám moderátorka Eva Hůlková prozradí, jak se slovo borec váže k velikonočním svátkům. Bude mluvit také o Karlu Krylovi a jeho vztahu k velikonočním mším. A silným velikonočním tématem je bezesporu oběť. Rozumíme jejímu smyslu? Dokážeme obětovat sami sebe?

Velikonoční pondělí se ponese ve víkendovém duchu. Nevysíláme totiž Hlavní zprávy, Dvacet minut Radiožurnálu ani Stalo se dnes. Zato se dozvíte, jak si užít prodloužený víkend. A nezapomeneme ani na velikonoční zvyky.

autor: šše
Spustit audio