Parkuj jako člověk! vyzývá Radiožurnál

23. srpen 2013

Parkování v modré zóně, na místě pro vozíčkáře, před vjezdem do budovy, na zákazu zastavení nebo třeba přes dvě parkovací místa najednou? I to jsou nešvary českých ulic, proti nimž se Radiožurnál rozhodl – společně s vámi – bojovat. Projektem a soutěží Parkuj jako člověk.

Rozhlížíte-li se při cestách českými ulicemi kolem sebe, určitě jste si toho už všimli. Řidičů, kteří neumí parkovat, nebo těch, kteří postrádají jakoukoliv ohleduplnost k ostatním, je spousta. A proto je tu projekt Parkuj jako člověk, který vám přináší Radiožurnál.

Od 26. srpna do 22. září budete moci prostřednictvím webové stránky www.parkujjakoclovek.cz posílat fotky špatně zaparkovaných aut. Všechny fotky si budou návštěvníci webu a posluchači Radiožurnálu moci nejen prohlédnout, ale především i rozhodnout o tom, která z nich je nejlepší. Hlasovat se bude od 23. do 29. září.

Ukažte, že umíte parkovat, a jeďte na závody formule 1

Autoři deseti vítězných fotografií vyhrají účast na mistrovství České republiky v parkování, které se koná na Masarykově okruhu v Brně 5. a 6. října. Tam si vyzkouší, jak se parkuje třeba se zavázanýma očima, s parkovacím asistentem, v podpatcích nebo se zalepeným zadním sklem, a utkají se tak o titul mistra ČR v parkování.

Tak co, zvládnou to?

Absolutního vítěze pak čeká skvělá cesta do Monaka na závody formule 1 – a ani další soutěžící nepřijdou zkrátka. Nejúspěšnější z nich se můžou těšit třeba na zapůjčení Fordu Focus na víkend, na voucher na kurz bezpečné jízdy a na další ceny, jako jsou termohrnky nebo voděodolná pouzdra na mobilní telefon.

Odpověď na otázku, proč se projektu zúčastnit, je tedy jednoduchá. Nejenže můžete vyhrát skvělé ceny, ale zároveň i přispějete k tomu, aby to na našich ulicích vypadalo lépe. Tak na nic nečekejte a pusťte se s námi do boje proti pirátům parkovacích míst!

autor: als
Spustit audio