Praví filmoví fanoušci se chystají do Slavonic, blíží se Slavonice Fest

26. květen 2015

To nejlepší z léta, filmů a hudby slibuje druhý ročník filmového a hudebního festivalu Slavonice Fest. A ne jen tak náhodou. Festival na jihu Čech nabídne přes 30 soutěžních filmů, filmové hity, koncerty nebo noční taneční party.

Nikoho by to možná ani nenapadlo, ale půvabný renesanční skvost Slavonice se od 6. do 10. srpna změní v centrum filmových fanoušků. A ti, kteří mají hudbu, můžou přijet také. Součástí je totiž i pestrý hudební program, ve kterém si najde to své snad úplně každý.

Pokud se tedy rozhodnete užít léto, zkuste někdy zajít ve Slavonicích do kina, kde uvidíte třeba v předpremiéře snímek Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově nebo Bílou stuhu oscarového režiséra Michaela Hanekeho. V sekci Světový film vás překvapí pozoruhodný film Persona švédského režiséra Ingmara Bergmana nebo poměrně drsné chorvatské drama Halimina cesta.


Snažíme se zajistit práva k čerstvým novinkám světového filmu a také ke snímku Taking Off, který bychom rádi promítli jako poctu nedávno zesnulému kameramanovi Miroslavu Ondříčkovi,“ vysvětluje režisér Ondřej Trojan, organizátor festivalu a dodává: „Festival zahájí na Oscara nominované Želary.

A protože se ve Slavonicích nebude soutěžit, mění se festival spíš v prázdninový happening spojující to nejlepší z filmu, hudby a také slavonické architektury. Jedinou cenu, která se bude udílet, bude divácká. Minulý rok ji získalo polské drama Ida. Který film zabojuje u diváků letos? To se dozvíte v prázdninově naladěných jižních Čechách.

Více informací se dozvíte z oficiálních stránek Slavonice Festu.

Čtěte také

autor: šše
Spustit audio