Přijďte se podívat na legendární veslařský závod. Radiožurnál vás zve na Primátorky

4. červen 2016

Obvyklý klid nedělní pražské Náplavky u Rašínova nábřeží tentokrát rozvíří vesla 103. ročníku Primátorek. Půjde o hodně, protože posádka armádní Dukly rozhodně nechce být tou, která poruší neuvěřitelnou sérii 36 výher závodu.

Nejdůležitější disciplíny závodu bude ze břehu od velké LED obrazovky pozorně sledovat i Radiožurnál se svým novým stříbrným přenosovým vozem R-stream. Od 10 do 14 hodin bude své hosty zpovídat Patricie Strouhalová, ve vysílání Radiožurnálu navážeme vstupy sportovního reportéra Michala Jurmana a souhrnnou reportáž přinese i Odpolední a Večerní Radiožurnál.


Pražské Primátorky jsou atraktivní sportovní akcí, diváci zde mají šanci vidět hvězdy světového veslování předtím, než odletí zabojovat o cenné kovy na olympiádu do brazilského Rio de Janeiro. Studio Radiožurnálu umožní posluchačům zprostředkovat aktuální dění a zároveň ukázat posluchačům naše redaktory a moderátory při práciŠÉFREDAKTOR ONDŘEJ SUCHAN

Radiožurnál přivítá v R-streamu známého kardiochirurga Jana Pirka, rektora ČVUT Petra Konvalinku nebo jednoho zorganizátorů Primátorek Davida Douši.

Uslyšíte i Jiřího Kejvala, předsedu Českého olympijského výboru, který je někdejším „šéfem“ veslařů a sám mnohonásobným účastníkem a vítězem Primátorek.

Airstream

Hosty budou samozřejmě i další sportovci. Můžete se těšit na mistryni světa, olympijskou šampionku Mirku Topinkovou – Knapkovou, pro kterou budou Primátorky posledním závodem doma před OH v Riu.

Uvítáme i úspěšného veslaře Václava Chalupu, který je novým ústředním trenérem české reprezentace, nebo třeba Jaroslava Starostu, osobnost českého veslování, pamětníka Primátorek z doby před více než 50 lety.

Ti všichni usednou v legendárním Airstream, jehož povrch z leštěného hliníku a oválný tvar jsou americkou ikonou druhé poloviny 20. století. Tím naším R-streamem se stala původní Excella 500 z roku 1978, přestavěná na vlajkovou loď přenosových vozů Radiožurnálu. Bude vás osobně provázet těmi nejdůležitějšími událostmi a pomůže nám být každý den s vámi.

autor: jaw
Spustit audio