Rozhovor je pořád řemeslo, ale řemeslo v tom nejlepším slova smyslu, říká Lucie Výborná

19. leden 2017

Jiné jméno, exkluzivní moderátorka, lepší vysílací čas. To jsou změny, které přinesl rok 2017 pro tradiční pořad Host Radiožurnálu. Přes všední dny můžete oblíbené rozhovory se zajímavými hosty slyšet mezi 9. a 10. hodinou v pořadu Host Lucie Výborné.

Lucie Výborná má vlastní pořad. Jmenuje se Host Lucie Výborné a vysíláme ho mezi 9. a 10. hodinou. Původní pořad Host Radiožurnálu se tak posunul blíže prime-timu.

„Rozhovory Lucie Výborné už léta patří k tomu nejlepšímu, co je možné v českých rádiích slyšet. Proto si zaslouží vlastní pořad, který bude v hlavním vysílacím čase a ponese její jméno,“ říká šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan.

Tento pořad zároveň bude i jedinou příležitostí, kdy Luciin hlas uslyšíte. Dopolední vysílání zastanou její kolegové a Lucie Výborná se tak může zcela soustředit na své rozhovory.

Chybět mi bude ranní roztančení, připouští moderátorka

Jen ji prý asi bude chybět tanec. „Na začátku svého vysílacího bloku jsem si pokaždé perfektně zatančila. V devět hodin se vždy začínalo nějakou odpichovou písničkou. Tenhle začátek hodiny mi trochu chybí, protože kdybych pozdravila hosta a začala bych tančit, tak si nejspíš bude myslet, že jsem se úplně zbláznila,“ přiznává moderátorka.

Ale jinak si Lucie změnu pochvaluje. „Co mi na druhou stranu nechybí, je, když po hodině rozhovoru, když máte pocit, že je hotovo, najednou musíte udržet pozornost a přepnout do jiného módu moderování.“

Když přijdete někam na návštěvu, chcete se cítit dobře

Navíc jí zbývá více času a energie na přípravu, která je pro ni stěžejní, i domluvu s dramaturgem pořadu Martinem Maškem. Dokonce i pro Hosta Lucie Výborné chystají novinky a překvapení. Zatím moderátorka nic prozradit nechce, ale trochu alespoň naznačuje.

„Myslím, že je občas dobré nejen překvapit posluchače, ale dopřát něco nadstandardního i hostovi Lucie Výborné. Když jste někde hostem, tak se přece na návštěvě chcete cítit dobře,“ ukazuje Lucie Výborná směr, kterým se úvahy tvůrců pořadu ubírají.

Jinak se ale na pořadu nic nemění. „Pro mě je to pořád řemeslo, ale řemeslo v tom nejlepším slova smyslu. Posluchačů si opravdu vážím, a když mám pocit, že jsem od nějakého hosta mohla dostat víc a nedostala jsem to, tak si ten rozhovor pouštím tak dlouho, až přijdu na to, kde se stala chyba. Pro mě je služba posluchači na prvním místě. Chci, aby se posluchač u mých rozhovorů cítil dobře, aby se něco dozvěděl, aby se mu otevřely třeba nějaké dveře, kterými už potom ale musí projít sám,“ uzavírá Lucie Výborná.

autor: mjp
Spustit audio