Sportovní redaktoři se umí na olympiádě dobře zabavit. Trénují výslovnost i sprinty do tiskového centra

10. únor 2018

Z dějiště olympijských her v Jižní Koreji už přichází první rozhovory, a tak jsou v plném nasazení kromě sportovců i redaktoři. Sdílejí své postřehy a zajímavosti také na sociálních sítích, některé z nich jsme vybrali, abychom přiblížlili amtosféru z her, které odstartovaly pátečním zahajovacím ceremoniálem.

Sportovci a redaktoři se k rozhovorům na Radiožurnálu budou scházet ve speciálním studiu v Českém olympijském domě. Už v pátek přivítal ve studiu Miroslav Bureš předsedu ČOV Jiřího Kejvala, který si ve Dvaceti minutách Radiožurnálu pochvaloval mimo jiné kuchaře, český chléb a točené pivo.

A jak Miroslav Bureš Bureš na Twitteru ukazuje, olympijské studio se skládá z malé kukaně, v celku nenápadné, ale útulné. „Doufejme, že tím prvním hostem bude Martina Sáblíková, která jede závod v sobotu,“ přibližuje.

Domovem pro velkou část z tří týdnů v Pchjongčchangu bude například pro Jana Suchana areál pro biatlon. Ještě před tím ale natočil krátký šot s Jakubem Markem. „Na olympiádě jsou Jakub Marek a David Nyč poprvé, tak si musí potrénovat sprinty do tiskáče, aby u vás byly rozhovory co možná nejdřív!,“ píše k videu zveřejněném na Twitteru.


Poprvé v historii Český rozhlas nabídne posluchačům ryze sportovní rádio, které bude od začátku až do konce her, tedy od 9. do 25. února vysílat 24 hodin denně sport a trochu hudby.

A určitě už víte, že Radiožurnál nabízí na olympiádě speciální sportovní rádio. Štěpán Pokorný tak na Instagramu ukazuje fotku. „Když jdeš po městě, můžeš si nás pustit v aplikaci iRadio. Budeme tam vysílat nepřetržitě do konce olympošky,“ ubezpečuje.

A aby toho nebylo málo, tak František Kuna jmenuje na Twittru svých několik postřehů dne:1) Korejci řadí Česko na Západ 2) David Nyč umí stát jako jouda 3) pokus o ovládnutí autobusu televizním ovladačem….A co na to David Nyč? Ten sociálních sítích předvádí, jak umí stát za mikrofonem.

Společně s Jakubem Markem a Daviden Nyčem také pilovali výslovnost korejských jmen. Zkuste s nimi vyslovit třeba Pchjongčchang.

autor: prh
Spustit audio