Světové kuželky ovládnou Brno, Češi chtějí medaile

10. květen 2014

V neděli 11. května startuje v Městské sportovní hale Vodova v Brně dvoutýdenní program mistrovství světa v kuželkách 2014. Svého reportéra bude mít na místě i Radiožurnál.

Mistrovství světa v kuželkách se koná od 11. do 24. května. Do Brna se sjede postupně celkem 372 sportovců z 18 zemí světa. A jaké jsou šance českých kuželkářů na medaile? Nezanedbatelné.

„Od roku 1993 získala samostatná česká reprezentace v soutěžích jednotlivců osmkrát titul mistrů světa v kategorii U18, jeden titul mistryně světa U23 a devět titulů v kategorii dospělých. Na posledních dvou šampionátech se dařilo hlavně Haně Wiedermannové,“ říká prezident České kuželkářské asociace a ředitel mistrovství světa 2014 Petr Vaňura.

Kromě Hany Wiedermannové, která získala na posledních dvou mistrovství světa jednotlivců zlatou medaili v disciplíně sprint, budou mezi tuzemská želízka v ohni patřit i stříbrní medailisté z MS 2010 Jan Kotyza a Lucie Vaverková.

„Na domácím šampionátu se představí i další kvalitní kuželkáři, kteří mají na svém kontě i medaile ze soutěží družstev. Tu poslední, bronzovou, vybojoval ženský tým loni v Maďarsku,“ upozorňuje na zisk cenného kovu pro družstvo žen jeho členka Naďa Dobešová.

O tom, jak se českým reprezentantům daří, vás na Radiožurnálu budeme v pravidelných vstupech informovat.

autor: als
Spustit audio