Tenhle večer bude nezapomenutelný! České alzheimerovské společnosti pomůže Horáček, Nová i Ruml

1. prosinec 2015

14. prosince 2015 startuje od 19.30 hodin v pražském studiu Českého rozhlasu Nezapomenutelný večer. Doslova. Provede jím Michal Horáček a celý se uskuteční ve prospěch České alzheimerovské společnosti.

Michal Horáček přizval ke spolupráci své přátele a uznávané umělce – světoznámou houslistku Gabrielu Demeterovou, zpěvačku se sametovým hlasem Lenku Novou, zpěváka a herce Františka Segrada a nebo bravurního Ondřeje Rumla. Nebude chybět živý hudební doprovod.

A cíl celého večera? Získat 150 tisíc korun, které umožní poskytnout 300 hloubkových konzultací lidem s demencí a jejich rodinám.


Jak se zúčastnit Nezapomenutelného večera?
Vstupenky si můžete koupit v e-shopu České alzheimerovské společnosti za 590 korun. Více informací se dozvíte na oficiálních stránkách organizace.

První Nezapomenutelný večer se konal v říjnu 2014, kdy se vybralo 54 870 korun. I tato částka podpořila poradenství, tedy jednu ze základních služeb České alzheimerovské společnosti.

Dotace nepokryjí 100 % nákladů, informuje Česká alzheimerovská společnost

Podle statistik poskytla Česká alzheimerovská společnost během roku 2014 celkem více než 900 hloubkových konzultací a dalších více než 900 telefonicky, prostřednictvím e-mailu nebo během osobního setkání, 22 setkání svépomocných skupin pro rodinné pečující a 12 setkání skupin pro lidi v počátečních stádiích demence.

Čtěte také

Konzultace jsou ze zákona o sociálních službách poskytovány bezplatně, ale dotace z veřejných zdrojů nikdy nepokryjí 100 % nákladů. V roce 2015 získala Česká alzheimerovská společnost z dotací MPSV a hlavního města Prahy 68 % rozpočtu. Částka, kterou je třeba na provoz této služby ještě zajistit, činí 322 tisíc korun.

Nezapomenutelný večer 2015
autor: šše
Spustit audio