Velkolepé tanvaldské oslavy Divadla Járy Cimrmana. Podívejte se na zahájení 50. sezóny očima rozhlasového fotografa!

12. říjen 2016

V Příchovicích a Tanvaldu byla 1. října 2016 slavnostně zahájena 50. sezóna Divadla Járy Cimrmana. Setkání „cimrmanologů“ z celé republiky nabídlo kromě spanilých jízd cyklistů a pochodu v historických kostýmech také třeba křest vzpomínkové knihy „Půlstoletí s Cimrmanem“.

V areálu Penzionu „U Čápa“ v Příchovicích u Tanvaldu a blízkém okolí se Jára Cimrman stal na několik týdnů hlanvím tématem. Organizace, přípravy, finanční sbírky, vytyčování pěších i cyklistických tras. V Navarově u mostu u pensionu Rusalka, proběhlo slavnostní odhalení pamětní desky, u minimuzea Na Mlatě zase otevření přírodního kuželníku.

Byly vyhlášeny nejoblíbenější hlášky z her, křest knihy „Půlstoletí s Cimrmanem“ i živé obrazy z Liptákova. Večer pak uzavřelo představení „Cimrman v říši hudby“. Celý den probíhal v v duchu hesla „Cimrman pomáhá“ a výtěžek call centra i představení byl věnován dobročinnosti.

Jedním z hlavních bodů bylo hromadné focení návštěvníků se souborem Divadla Járy Cimrmana. A právě jednu ze vzpomínkových fotografií jsme se rozhodli vám nabídnout.

Chcete ji mít doma? Můžete! Fotografii pro vás máme ke stažení zde.

autor: jaw
Spustit audio