VIDEO: Jak pro vás připravujeme Zelenou vlnu?

20. duben 2014

Posloucháte vysílání Radiožurnálu za volantem a chcete vědět, co vás na silnicích čeká? Nebo vás zajímají rady pro motoristy? Přečtěte si, jak vzniká nonstop dopravní zpravodajství, které můžete na naší stanici slýchávat.

„Myslím, že nabízíme profesionální servis,“ hodnotí Jan Říha, vedoucí redaktor Motožurnálu a Zelené vlny. Český rozhlas má profesionální redaktory, kteří se zabývají jen dopravou. Zároveň však připomíná, že dopravní zpravodajství nemůže být nikdy úplně dokonalé. „Kdo tvrdí, že má dokonalé dopravní zpravodajství, které pokryje všechno, lže. Nikdo takový nikde na světě neexistuje,“ zdůrazňuje.

Dopravní zpravodajství totiž dohání skutečnost. Informace získávají redaktoři ve studiu jedinou profesionální cestou – kombinují více zdrojů, které si ověřují. Z nich poskládají mozaiku, kterou můžete slyšet ve vysílání Radiožurnálu.

Mezi zdroje patří mimo jiné informace od hasičů, záchranky, policie, Národního dopravního informačního centra, obcí, Správy a údržby silnic a Global Assistance. Často pomůžou i doplňkové služby, například Google Maps. „Dopravní zpravodajství je vždy souhrnem vícero zdrojů, ověřování a doplňování informací a pokrývání lidmi přímo na silnicích a dálnicích,“ potvrzuje Jan Říha.

Část týmu Zelené vlny

Víme, jak to vypadá na silnicích. I díky Zpravodajům Zelené vlny

Nesmíme proto zapomenout na Zpravodaje Zelené vlny, tedy systém dobrovolných spolupracovníků, který Český rozhlas převzal z Německa. „Někde se může stát dopravní nehoda, která zastaví provoz, ale jedno auto dáte stranou a kolona se hned začne rozjíždět. Právě to můžeme vědět od Zpravodajů, kteří jsou v koloně,“ popisuje jednu z klasických situací.

I z tohoto důvodu můžete ve vysílání slyšet zvuky přímo z terénu. „Máme člověka na místě. A to je důležité,“ tvrdí Jan Říha. Kdyby informace četl redaktor, řidiči by si mohli říct: „Vy si tam v Praze ve studiu čtete a nevíte, jak to na silnicích vypadá.“

Přemýšlíte, co by měl redaktor motoristické redakce umět? Základem je řidičský průkaz, praxe za volantem a znalost české silniční a dálniční sítě. „Měl by vědět, že posluchače zajímá, jestli je na cestě nějaká dopravní komplikace a jak se dá objet nebo jinak ušetřit čas,“ popisuje Jan Říha.

Zelenou vlnu vysíláme z budovy Českého rozhlasu na Vinohradské ulici a v noci z Národního dopravního informačního centra v Ostravě, ale ještě v 90. letech sídlila motoristická redakce v Dykově ulici na Vinohradech.

Často přemýšlíme, co vypustit

Zatímco dnes mají redaktoři k dispozici kamery, telefonáty od Zpravodajů Zelené vlny, které se dají ověřit, nebo mapové podklady, tehdy pracovali na stařičkých počítačích a využívali policejní systém. Zelená vlna v té době využívala informace z policejního vrtulníku. V hlášení se pravidelně objevovaly také čekací doby na hraničních přechodech. Redaktoři navíc byli v kontaktu s profesionálními řidiči, kteří do redakce telefonovali své zkušenosti ze silnic.

Nesmíme však zapomenout, že v 90. letech jezdilo po silnicích méně aut. S rozvojem osobní dopravy a zaplňujícími se dálnicemi a silnicemi roste i počet událostí, o kterých by se řidiči měli dozvědět. „Zatímco tehdy jsme spíš řešili, co vysílat, dnes máme opačný problém. Přemýšlíme, co vypustit,“ srovnává Jan Říha.

Na levé straně vidíte Ladislava Holomčíka, někdejšího vedoucího dopravní redakce a Zelené vlny

Motoristická redakce není jen Zelená vlna. A i když se původně vysílaný Motožurnál přesunul pod značku Zelené vlny, ve vysílání můžete slyšet příspěvky Evy Kézrové, Petra Jansy a týmu externistů pořád, a to obvykle v Odpoledním Radiožurnálu. „Motožurnál žije i na webu, kde je značka stále živá,“ připomíná Jan Říha.

autoři: jiš , šše , mjp
Spustit audio