Výborná, Pokorný, Chum – i ty potkáte na dni otevřených dveří. Přijďte se podívat, jak vysíláme!

20. květen 2015

Posloucháte nás každý den a možná si marně lámete hlavu, jací lidé se za těmi všemi hlasy skrývají. Tajemství rozhlasového vysílání se vám poodhalí už v sobotu 23. května. Stačí si udělat čas mezi 9. a 17. hodinou a přijít na pražské Vinohrady, ulice Římská 13.

Pražská budova Českého rozhlasu v sobotu otevírá posluchačům. Jenže rozhlas, to není jen budova, ale hlavně lidé. A také technika nebo studia. Proto vám ukážeme, odkud pro vás denně vysíláme. Navíc budete mít unikátní možnost se projít po diskuzním studiu, ze kterého jsme vysílali i poslední volební speciály.


Nechce se vám čekat ve frontě? Objednejte si časové vstupenky
Zdarma na telefonu 221 551 313 od 8 do 16 hodin. Nebo napište e-mail na info@rozhlas.cz.

To není všechno! Uvidíte nás totiž přímo při práci, tedy alespoň ty redaktory a editory, kteří budou mít o víkendu službu v newsroomu. Vysvětlíme vám, kdo má jakou funkci, čím se zabývá a také, že vysílání je tak trochu skládačka – každý dělá něco a společně jsme tu každý den s vámi.

Čtěte také

Redaktoři Centra zpravodajství Českého rozhlasu však pracují nejen pro Radiožurnál, ale i pro ostatní rozhlasové stanice. Celkem zpracují okolo 16 tisíc zpráv a příspěvků měsíčně, což dělá úctyhodných 200 tisíc příspěvků ročně.


POZOR! Z bezpečnostních důvodů budou návštěvníci podrobeni kontrole. Na seznamu zakázaných předmětů jsou: zbraně, střelivo, nože a bodné předměty, obušky, obranné spreje, útočné zbraně a látky nebezpečné povahy (jedy, hořlaviny a podobně). Kontrolu budou provádět bezpečnostní pracovníci před vstupem na prohlídku.

To ovšem není všechno, protože co by to bylo za vysílání bez dopravního zpravodajství, nemyslíte? Zelená vlna bude mít během dne otevřených dveří vlastní stánek ve třetím patře, a to i se skútrem. Možná vás redaktoři nalákají, abyste se stali dopravními Zpravodaji Zelené vlny.

Posloucháte nás přes internet?

Posloucháte nás on-line? Pak si nenechte ujít prezentaci Centra Nová média v prvním patře. Věnovat se vám tam budou programátoři a kodéři Českého rozhlasu, kteří vám odpoví i na ty nejvšetečnější dotazy. Nevíte si rady s poslechem přes internet? Oni vám poradí.

Navíc se dozvíte vše důležité o našich mobilních aplikacích a webových stránkách. Budete mít také jedinečnou příležitost zúčastnit se uživatelského testování, které nám napoví, co udělat, aby naše stránky byly ještě přehlednější.

Předvolební speciál Radiožurnálu IV, Jan Pokorný

Až budete unavení, zajděte do rozhlasové jídelny On air na gulášovou polévku, řízek nebo špagety. Z přízemí budovy Vinohradská 12 se dostanete do stejnojmenné galerie, jejíž expozice se věnuje Pražskému povstání v roce 1945. Zhlédnete tu také zrekonstruovaný dokument připomínající bitvu o rozhlas.

Nakonec se nezapomeňte zastavit v prodejně Radioservisu, čeká na vás speciální sleva. Vybírat můžete i teď, z pohodlí domova v internetovém obchodě Radiotéka.

Čtěte také

Čtěte také

autor: šše
Spustit audio