Vysíláme pro vás z nových studií. Podívejte se jak!

2. březen 2015

Pokud jste se během uplynulých několika málo hodin podívali na našem webu na kamery, určitě vás mnohé překvapilo. Po třech měsících se moderátoři, redaktoři a zprávaři vracejí do původních studií, které se vám od 1. března představují v novém hávu.

Jako první promluvil k posluchačům z nového studia šéfredaktor Jan Pokorný, který už během rekonstrukce neskrýval své nadšení. Už tehdy si pochvaloval, že bude při vysílání ve studiu spolu se zvukařem. Ještě 28. února totiž pracovali odděleně a dorozumívali se mezi sebou přes tlusté sklo pomocí tlačítka a mikrofonů.

„Nebudu muset mačkat dorozumívací tlačítko, abych zvukaři přes dvojité vzduchotěsné sklo říkal, co se bude vysílat,“ řekl Jan Pokorný v krátkém vyjádření pro Magazín eRko. A tak si dnes moderátor se zvukařem můžou všechno říct třeba během písničky. „Člověk nebude mít pocit, že je ve studiu tak opuštěný a sám,“ dodal ještě Jan Pokorný.

Nová studia potěší také neposedy. Moderátoři si totiž budou moci vybrat, zda chtějí při vysílání spíš stát, nebo raději sedět. Moderování ve stoje se podle všeho projeví ve větší dynamice projevu. „Vysílání ve stoje pro mě bude úleva a radost,“ potvrdila moderátorka Lucie Výborná, která se považuje za kinetický typ.


Můžete nás nejen slyšet, ale i vidět...
Na našem webu můžete sledovat kvalitnější přímý přenos – ne z jednoho, ale hned ze tří studií. Prostřednictvím YouTube kanálu uvidíte nás a naše hosty v HD kvalitě.

Důvodem přestavby studií nebyla jen změna práce zvukařů a moderátorů, jak připomněl v Magazínu eRko vedoucí technické podpory Českého rozhlasu Jan Městka: „Cílem bylo vyměnit všechnu zastaralou techniku, která se ve studiovém domě používá přes 14 let.“

Jak zněl první den vysílání z nových studí? Sami se můžete přesvědčit v našem audio archivu iRadio, že naprosto bez problémů, jak mimo jiné potvrdil zvukový technik Ondřej Kalous: „Všechno jsme sice ještě nevyzkoušeli, ale věřím, že nás problémy nečekají.“

nové studio Radiožurnálu
autoři: šše , mkk
Spustit audio