Mimořádná soutěž o vstupenky na EURO 2008

Ve vědomostní soutěži Radiožurnálu můžete každý den od pondělí do pátku vyhrát zajímavé ceny. V termínu od 19. května do 1. června 2008 hrajeme o hlavní cenu - dvě vstupenky na čtvrtfinále mistrovství Evropy ve fotbalu EURO 2008 (hraje se 20. 6. ve Vídni). Vstupenky zahrnují také Hospitality pas, který držiteli umožňuje vstup do MasterCard Launch, kde má k dispozici nápoje a drobné občerstvení. Kromě zmiňovaného Hospitality pasu bude mít výherce zajištěné také ubytování na 2 noci ve Vídni.

Základními cenami pro vítěze denních kol jsou dárkové balíčky, které obsahují různé propagační předměty partnera soutěže společnosti MasterCard. Jednotlivé balíčky mají různé složení. Obsahují například míč, osušku, sportovní tašku, malou tašku, blok nebo šňůrku na krk.

Přečtěte si plné znění pravidel:

1.
Provozovatelem soutěže je Český rozhlas 1 - Radiožurnál se sídlem Vinohradská 12, Praha 2.

2.
Soutěž je vědomostní. Je vysílána každý den od pondělí do pátku přibližně ve 12.45 hodin, případně v dalších dnech dle rozhodnutí provozovatele, pokud není zvláštní důvod k programové změně. Soutěžní otázky se věnují tématu reportáže, kterou ČRo 1 - Radiožurnál vysílá před soutěží.

3.
Soutěž začíná vyhlášením tématu soutěže a ceny pro vítěze. Soutěže se účastní 2 posluchači, kteří se po výzvě moderátora jako první dovolají na telefonní číslo vyhlášené moderátorem (dále jen "soutěžící").

4.
Moderátor soutěžícím klade střídavě 6 odlišných otázek, po třech každému z nich. Časový limit pro začátek odpovědi je 5 vteřin; pokud posluchač začne odpovídat později, odpověď je neplatná a kvalifikuje se jako nesprávná.

5.
Po zodpovězení série 3 + 3 otázek moderátor sdělí, kolik otázek který ze soutěžících zodpověděl správně.

6.
Soutěžící, který správně zodpověděl nejméně dvě otázky a zároveň více otázek než druhý soutěžící, vyhrává základní cenu pro vítěze a možnost postoupit do finálové soutěže o hlavní cenu.

7.
Pokud oba soutěžící zodpoví správně nejméně dvě otázky a zároveň oba zodpoví správně stejný počet otázek, je oběma soutěžícím položena stejná rozstřelová tipovací otázka. Pravidla pro odpovídání jsou stejná jako v bodu 4. těchto pravidel. Vítězem se stává ten soutěžící, jehož odpověď bude blíže správnému výsledku. Pokud v pořadí druhý soutěžící odpoví stejným tipem jako v pořadí první soutěžící, má se za to, že tipuje na přesnou odpověď. V případě, že jeho odpověď přesná není, stává se vítězem v pořadí první soutěžící. V případě rovnosti i po tipovací otázce se vítězi stávají oba soutěžící.

8.
Výherci denního kola je po vyhlášení výsledků položena postupová tipovací otázka pro možnou účast ve finále soutěže, která je stejná pro všechna základní kola soutěže. Pokud v pořadí druhý a další výherce denního kola odpoví stejným tipem jako některý soutěžící v pořadí před ním, má se za to, že tipuje na přesnou odpověď. V případě, že jeho odpověď přesná nebude je jeho tip hodnocen jako nejhorší.

9.
Finálové kolo soutěže se uskuteční 1. 6. 2008 mezi 9.00 a 10.00 hodin ve vysílání Radiožurnálu. Do finálového kola postupují dva soutěžící, jejichž odpovědi na postupovou tipovací otázku jsou nejblíže správnému údaji. V případě, že by takto postoupilo více soutěžících, postupují ti, jejichž tipy byly zaznamenány nejdříve. ČRo 1 - Radiožurnál před finálovým kolem telefonicky kontaktuje postupující soutěžící a zapojí je do finálového kola. V případě, že kterýkoliv z postupujících soutěžících bude na telefonním čísle, které v soutěži ohlásil, nedostupný nebo se spojení z jakéhokoliv důvodu neuskuteční, bude kontaktován a do soutěže zapojen další soutěžící v pořadí tipů.

10.
Finálové kolo se odehrává podle pravidel základních kol soutěže, ale počet otázek se zvyšuje na 12, po šesti pro každého ze soutěžících. Pokud oba soutěžící zodpoví správně stejný počet otázek, je oběma soutěžícím položena stejná rozstřelová tipovací otázka. Pravidla pro odpovídání jsou stejná jako v bodu 4. těchto pravidel. Vítězem se stává ten soutěžící, jehož odpověď bude blíže správnému výsledku. Pokud v pořadí druhý soutěžící odpoví stejným tipem jako v pořadí první soutěžící, má se za to, že tipuje na přesnou odpověď. V případě, že jeho odpověď přesná není, stává se vítězem v pořadí první soutěžící. V případě rovnosti i po tipovací otázce se vítězem stává ten soutěžící, který do finálového kola postoupil z lepšího umístění.

11.
Výherce po soutěži nepokládá telefon a mimo vysílání sdělí režii ČRo 1 - Radiožurnálu svou adresu pro zaslání ceny. Výherce finále soutěže je povinen do 2. 6. 2008 do 10.00 hodin oznámit ČRo 1 - Radiožurnálu jména a nutné osobní údaje osob, které budou výhru čerpat.

12.
Každý posluchač se může zúčastnit této mimořádné soutěže jen jednou. Po dobu trvání mimořádné soutěže se nemůže soutěže zúčastnit ani posluchač volající z telefonního čísla, ze kterého se soutěže účastnil jiný soutěžící. Pokud provozovatel soutěže zjistí, že soutěžící porušil toto pravidlo, má právo jej vyloučit z účasti v soutěži. Pokud porušení tohoto pravidla zjistí provozovatel až po skončení soutěže, ztrácí soutěžící nárok na výhru v soutěži.

13.
Pokud bude během soutěže přerušeno spojení s jedním ze soutěžících (výpadek signálu apod.), je takovému soutěžícímu přiděleno 0 správných odpovědí. Zbylý soutěžící pokračuje v odpovídání na otázky.

14.
Pokud dojde v základních kolech k vyřazení soutěžícího chybou ČRo 1 - Radiožurnálu, je soutěžícímu umožněno účastnit se tipování pro možnou účast ve finále soutěže podle bodu 8. těchto pravidel. Dojde-li k takovému vyřazení ve finálovém kole, nemá soutěžící nárok na jakékoliv odškodnění.

15.
Soutěž může být přerušena, pokud ČRo 1 - Radiožurnál musí vysílat takovou nepředpokládanou zprávu, přímý vstup nebo přenos, že vzhledem k závažnosti události není možný odklad. Soutěž je v takovém případě odložena do času, kdy bude možné její vysílání dokončit.

16.
Ceny budou výherci předány, nebo budou odeslány na adresu, kterou sdělil provozovateli soutěže, nejpozději do 3 týdnů po skončení kola soutěže, ve kterém cenu vyhrál. Provozovatel neručí za ztráty zásilek s cenami či zpoždění způsobené poštou či jiným doručovatelem.

17.
Soutěž je určena posluchačům ČRo 1 - Radiožurnálu. Nesmějí se jí zúčastnit zaměstnanci a spolupracovníci Českého rozhlasu ve smluvním vztahu a jejich nejbližší rodinní příslušníci.

18.
ČRo 1 - Radiožurnál si vyhrazuje právo změnit podmínky, pravidla a ceny v soutěži, případně soutěž odložit, přerušit, zastavit či prodloužit.

19.
Účastí v této soutěži posluchač bez výhrad přijímá tato pravidla. Poruší-li je, muže být ze hry vyloučen a nemá nárok na cenu. Jakékoliv vymáhání cen, soutěžních výher nebo účasti v soutěži právní cestou je vyloučeno. Finanční plnění výher není možné. Účastí v soutěži každý účastník zároveň souhlasí s tím, že provozovatel soutěže je oprávněn užít jména a podobizny výherců ve sdělovacích prostředcích a propagačních materiálech provozovatele.

20.
Plné znění pravidel je uloženo v kanceláři šéfredaktora ČRo 1 - Radiožurnálu a je vystaveno na internetové adrese www.radiozurnal.cz.

19. května 2008
Alexandr Pícha, šéfredaktor ČRo 1 - Radiožurnálu

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a v DVB-T multiplexu společnosti Radiokomunikace (Praha, střední Čechy, Domažlicko, severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy většiny vysílání Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: jkr , Alexandr Pícha
Spustit audio