Pravidla soutěže Zlaté momenty

31. prosinec 2012
Zlaté momenty

Připomeňte si s námi zlaté momenty České republiky a zapojte se do soutěže o zlatou cihlu, automobil, zájezd a další hodnotné ceny. Odměňujeme nejen každý den, ale také nejvěrnějšího úspěšného soutěžícího.

1. POŘADATEL: Český rozhlas, se sídlem Vinohradská 12, PSČ 120 99 Praha 2, IČ 45245053, DIČ CZ45245053 (dále jen „Pořadatel“).

2. ORGANIZÁTOR: Nydrle Digital s.r.o., se sídlem Vyšehradská 1349/2, PSČ 128 00 Praha 2, IČ 27140849, DIČ CZ27140849, zapsanou v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 99365 (dále jen „Organizátor“).

3. DOBA TRVÁNÍ: Soutěž začne v pondělí 26. 11. 2012 v 10.55 hodin položením první otázky pozvaným hostem ve vysílání Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu a skončí vyhlášením vítěze Grand finále ve vysílání Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu v neděli 23. 12. 2012.

4. PODMÍNKY ÚČASTI A PRŮBĚH SOUTĚŽE: Účastníkem soutěže můžebýt pouze fyzická osoba starší 15 let. Účastník se do hry zapojí tím, že v době trvání soutěže zašle pomocí SMS zprávy správnou odpověď na jednu ze soutěžních otázek.
Soutěž probíhá ve 4 soutěžních kolech, a to v následujících obdobích:
1. kolo: 26. 11. – 1. 12. 2012
2. kolo: 3. 12. – 8. 12. 2012
3. kolo: 10. 12. – 15. 12. 2012
4. kolo: 17. 12. – 22. 12. 2012
Každý den kromě neděle je speciálním Hostem Radiožurnálu v 10.55 hodin vyhlášena ve vysílání Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu soutěžní otázka, ke které moderátor nabídne 3 možnosti odpovědi. Soutěžící mohou zasílat odpovědi až do 9.00 hod. následujícího dne (do 9.00 následující pondělí v případě soutěžní otázky vyhlášené v sobotu). Otázky budou zveřejňovány i na stránce www.zlatemomenty.cz a jejich znění můžebýt vprůběhu vysílaní několikrát zopakováno.
Odpovědi musí být ve tvaru:
ZLATO A/B/C jmeno prijmeni
odeslané na číslo 9077706. Cena 1 SMS je 6 Kč včetně DPH, technicky službu zajišťuje společnost Advanced Telecom Services Praha, spol. s r.o. Na každou otázku lze z jednoho čísla poslat pouze jednu odpověď.
Vítěz soutěžního dne je vybrán na základě správné odpovědi a na základěčasu přijetí SMS zprávy a uložení v databázi, který musí být co nejblíže zlatému momentu (vyhrává ta SMS zpráva, která je přijata nejblíže zlatému momentu, absolutní hodnota). Pokud jsou dvě SMS přijaty v momentě stejně vzdáleném od zlatého momentu (před a po něm), rozhoduje o vítězi dřívější zapsání do databáze). Vítězem dne se může každý soutěžící stát pouze jednou v rámci jednoho kola soutěže.
Zlatý moment je danou metrikou přesně určený časový okamžik. Pro jeho výpočet slouží tato metrika: Vytvoříme čtvercovou matici tak, že prvních X prvočísel uspořádaných vzestupně zapíšeme do matice po řádcích. X je počet divadelních her, kterých je Václav Havel autorem, zvýšený o rozdíl zaokrouhleného počtu troyských uncí (na celé číslo) v 995 gramech a ryzosti čistého zlata v karátech. Inverzní matici, k takto vytvořené, vynásobíme rozdílem, v němž menšencem je součin počtu českých památek zapsaných v seznamu UNESCO (v době vydání pravidel) s počtem arů v hektaru a menšitelem je půltá odmocnina prvního dokonalého čísla. Ke každému zápornému číslu výsledné matice přičteme součin tisícinásobku čtvrtiny jedné hodiny v minutách a převrácené hodnoty tuctu. Z takto získané matice zapíšeme do vektoru V postupně N nezáporných čísel po sloupcích, kde N je počet soutěžních otázek. Nechť vektor W vytvoříme postupně z cifer čísla Y zapsaného ve dvojkové soustavě. Číslo Y je rovno výsledku součinu počtu gólů, které vstřelila česká reprezentace na fotbalovém Euru 96, poloviny počtu dnů přestupného roku a počtu číslic v letopočtu letošního roku vynásobeného číslem získaným odečtením hodnoty nejvyšší číslice dvojkové soustavy od součinu počtu aktivních účastníků fotbalového zápasu (včetně rozhodčích, dle pravidel ČMFS) a počtu polí šachovnicové desky ponížených o poloměr středového kruhu fotbalového hřiště v yardech. Nechť S je vektor W vynásobený počtem filmů, ve kterých účinkoval Karel Gott (v době vydání pravidel). Výsledným vektorem U označíme jednotkový vektor s maximovou normou součtu vektorů V a S. Výsledně určíme i-tý Zlatý moment tak, že k začátku soutěžního okna i-té soutěžní otázky přičteme počet sekund daných dolní celou částí hodnoty poloviny součinu i-té souřadnice vektoru U a délky soutěžního okna v sekundách. Soutěžním oknem se myslí období pro posílání odpovědí jedné soutěžní otázky.
Ve 12.45 hodin v den ukončení možnosti posílat odpovědi (v 9.50 hodin v sobotu 22. 12.) je vyhlášen vítěz otázky z předchozího dne, který má možnost postoupit do semifinále. Český rozhlas 1 – Radiožurnál zavolá vítězi na telefonní číslo, z něhož byla odeslána vítězná SMS zpráva, a moderátor mu postupně položí 5 otázek. Na každou z nich musí začít odpovídat do 5 sekund od položení otázky, jinak je odpověď považována za nesprávnou. Pokud se pořadatel soutěžícímu nedovolá, ztrácí soutěžící nárok na postup do semifinále. Dojde-li během pokládání otázek k přerušení spojení se soutěžícím, budou mu započítány body pouze za otázky správně zodpovězené do doby výpadku spojení. Dojde-li ke změně programu, kvůli které nedostane vítěz denní otázky možnost odpovídat na pětici otázek, nebo dojde-li k přerušení pokládání otázek z důvodu na straně pořadatele, budou soutěžícímu všechny do té doby nepoložené otázky počítány jako správně zodpovězené. Výběr postupujících je uskutečněn na základě počtu správných odpovědí,v případě shodnosti budou postupující vybráni na základě blízkosti ke zlatému momentu v rámci dnů jejich výhry. Pokud více soutěžících dosáhne stejného počtu správných odpovědí a bude se shodovat i jejich vzdálenost od zlatého momentu v den jejich výhry, postoupí do semifinále ten soutěžící, jehož soutěžní SMS byla zařazena do databáze blíže středečnímu poledni soutěžního kola, kterého se zúčastnili. Do semifinále postupují 2 soutěžící. Vítěz semifinále se již nemůže znovu stát výhercem dne, a to až do konce trvání soutěže.
Semifinále je vždy v neděli (ve 4. kole v sobotu), tedy 2. 12., 9. 12., 16. 12. a 22. 12. 2012, vždy v 10.35 hod. Účastnící se semifinále účastní po telefonu. Výherce semifinále je vybrán na základě postupných odpovědí na 3 vědomostní soutěžní otázky. V případě shody počtu správných odpovědí u obou účastníků semifinále bude oběma položena vědomostní otázka, autor přesnější odpovědi vyhrává a postupuje do Grand finále. Za nerozhodného stavu bude položena druhá vědomostní otázka, na kterou budou soutěžící odpovídat v opačném pořadí. Bude-li i poté stav nerozhodný, rozhodne o postupu do Grand finále blízkost ke zlatému momentu v rámci dnů jejich výhry, v případě shody i v tomto kritériu pak vítězí soutěžící, který se stal v rámci aktuálního kola denním výhercem dřív.
Grand finále se uskuteční 23. 12. 2012 od 10 hodin v sídle pořadatele za osobní účasti vítězů semifinále. Pořadí vítězů (1.–4. místo) v něm bude určeno ve vědomostní soutěži v přímém přenosu Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu.
V rámci Grand finále je také vyhlášen výherce ceny za věrnost, kterým se stává ten, kdo za celou dobu trvání soutěže poslal nejvíce soutěžních SMS zpráv se správnou odpovědí. Oznámení o výhře probíhá telefonicky na čísle, z něhož byly SMS zprávy zasílány. V případě shody počtu nejvíce správných odpovědí u více soutěžících rozhoduje o vítězi nižší součet odchylek času odpovědi na každou jednotlivou otázku od jejího zlatého momentu. V případě shody i v tomto kritériu vyhrává ten soutěžící, jehož první SMS se správnou odpovědí na jakoukoli otázku soutěže byla do databáze uložena dřív.
Soutěžící, který se přes výzvu pořadatele (telefonickou nebo SMS) nezúčastní semifinále nebo Grand finále, je ze soutěže bez náhrady vyloučen. Soutěžící za sebe nemůže delegovat zástupce.

5. VÝHRY: 1. cena – zlatá cihla, 2. cena – Ford B-MAX, 3. cena – zájezd pro dvě osoby, 4. cena – tablet Consul, autorádio Alpine a společenská hra Zlaté Česko a autorádio, cena za věrnost – tablet Consul, autorádio Alpine a společenská hra Zlaté Česko. Všichni výherci denních otázek, kteří nepostoupí do Grand finále, obdrží drobnou cenu od pořadatele soutěže.

6. OZNÁMENÍ A PŘEDÁNÍ VÝHER: O výhře se účastníci dozvědí osobně v Grand finále a výhry jim budou předány pořadatelem přímo v místě konání Grand finále. Pokud bude výhercem osoba mladší 18 let, výhra mu bude předána pouze za přítomnosti jeho zákonného zástupce. V případě výhry ceny za věrnost probíhá oznámení o výhře telefonicky. Výhra bude následně pořadatelem zaslána poštou na výhercem sdělenou adresu, anebo po dohodě předána v sídle pořadatele. Nebude-li výherce po dobu čtrnácti dnů reagovat ani na opakovaně zaslanou zprávu o výhře, jeho výhra bez náhrady propadá pořadateli.

7. SOUHLAS S PRAVIDLY A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ: Svojí účastí vyjadřuje účastník soutěže pořadateli soutěže souhlas, aby po dobu pěti let od začátku soutěže zpracovával jeho osobní údaje v rozsahu vyžádaném v rámci registrace pro marketingové účely (tj. nabízení produktů a služeb) pořadatele v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., jakož i pro zasílání obchodních sdělení pořadatele prostřednictvím elektronických prostředků dle zákona č. 480/2004 Sb. i prostřednictvím třetích osob pověřených pořadatelem. Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné. Soutěžící má právo svůj souhlas odvolat, a to písemnou formou na adrese sídla pořadatele. Odvolání souhlasu je účinné okamžikem jeho doručení pořadateli. Soutěžící má dále práva dle § 21 zákona č. 101/2000 Sb., tj. zejména právo přístupu k údajům, které se jej týkají, a právo je opravit, zablokovat nebo požadovat jejich likvidaci, jakož i právo na omluvu, peněžní zadostiučinění nebo peněžitou náhradu, bylo-li jednáním pořadatele porušeno právo subjektu údajů na lidskou důstojnost, osobní čest, dobrou pověst či právo na ochranu jména.

8. DALŠÍ DŮLEŽITÉ PODMÍNKY SOUTĚŽE:

  • Pořadatel je oprávněn vyřadit ze soutěže účastníky, kteří dle posouzení pořadatele nehrají férově či nedodržují pravidla.
  • Účastníci nejsou oprávněni požadovat namísto výhry jakékoliv jiné plnění. Pořadatel není vůči účastníkům soutěže jinak zavázán a ti nemají nárok na jakákoliv jiná plnění ze strany pořadatele, než jsou uvedená v těchto pravidlech.
  • Výhry nejsou právně vymahatelné. Nepřevzaté výhry propadají pořadateli. Za kvalitu výher v podobě dovolené ručí její dodavatel, který také vyřizuje případné reklamace.
  • Soutěže se nemohou zúčastnit právnické osoby a zaměstnanci pořadatele, organizátora ani jejich rodinní příslušníci.
  • Pořadatel soutěže neodpovídá za doručení zpráv či výher.
  • Plné znění pravidel je vyvěšeno na webové stránce www.zlatemomenty.cz a uloženo v kanceláři šéfredaktora Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu.
  • jakýchkoliv reklamacích či námitkách rozhoduje s konečnou platností pořadatel. Pořadatel si vyhrazuje právo bez náhrady akci zkrátit, odložit, přerušit nebo zrušit či jednostranně změnit nebo doplnit její pravidla po celou dobu jejího trvání, a to tak, že změnu vyhlásí na výše uvedené internetové stránce.
autor: jap
Spustit audio

Více z pořadu