SOUTĚŽ: Film Planeta Česko ukazuje zblízka fascinující dobrodružství zvířat a přírody kolem nás

18. březen 2018

Radiožurnál, partner českých filmů, zve do kina. Fanouškům rozdává celkem 120 vstupenek na projekce filmu Planeta Česko v Praze a Brně. Jako vzrušující prostředí, které si co do pestrosti a dobrodružnosti v ničem nezadá s exotickými krajinami, zobrazuje českou přírodu film režiséra Mariána Poláka.

Chcete zajít zadarmo do kina? Poslouchejte od 19. do 22.3. Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil.

Jakmile vás k tomu právě v Ranním Radiožurnálu mezi pátou a devátou hodinou ráno moderátor Jiří Chum vyzve, napište na mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci vstupenky na film“.

V pondělí, středu a čtvrtek rozdáme dvaceti nejrychlejším po dvou vstupenkách na promítání v Praze, v úterý pak věnujeme 25 nejrychlejším lístky na promítání v Brně.


Planeta Česko
Kde? v kinech Aero (Praha) a Scala (Brno)
Kdy? 23.3. od 18:00

Snímek s komentářem namluveným hercem Kryštofem Hádkem je napínavou podívanou pro dospělé i děti, která díky nejmodernějším technologiím ukazuje fascinující příběhy více než čtyřiceti druhů zvířat. Diváci tak ve filmu Planeta Česko uvidí například tetřevy tokající za úsvitu, sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčka prorážejícího při lovu střemhlav vodní hladinu, lososy putující z českých řek do moře a zpátky nebo užovky v dramatickém zápase s rybí kořistí a další živočichy. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat.

Inspirací k natočení filmu o české přírodě byla pro režiséra Mariána Poláka její velká rozmanitost na relativně malém území a také natáčení, která absolvoval v zahraničí. „Točil jsem už celou řadu filmů o přírodě na spoustě nádherných a vzdálených míst naší planety, a právě tehdy mi došlo, že vše je jen úhel pohledu,“ říká režisér Marián Polák. „Po týdnech strávených v tropickém pralese jsem se zkrátka vždy začal strašně těšit na ty naše české kopečky a ‚obyčejná‘ zvířata – připadalo mi to najednou nesmírně exotické," dodává Polák.

O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní email. Výherci budou zařazeni na guestlist, vouchery zašleme poštou.

autor: jaw
Spustit audio