SOUTĚŽ: Moskevský balet pro dospělé nebo dárky z Pračlověka pro děti

28. únor 2018

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, dostanete 2 vstupenky na vystoupení nejslavnějšího ruského baletního souboru Moscow City Ballet. A to rovnou na nejromantičtější baletní představení, jedno z největších děl Williama Shakespeara, Romeo a Julie.

Pro vystoupení Moscow City Ballet jsou typické oslnivé kostýmy, imponující choreografie, magie světel a kouzelná scénografie. Podle kritiků půvabu tohoto souboru nelze odolat a ani na něj zapomenout. Zážitkem je i pro ty, kteří tanec nemají příliš v oblibě.

Romeo a Julie je nadčasový příběh o lásce mladých milenců, Romea a Julie ze dvou znesvářených rodů, Monteků a Kapuletů. Soubor klasických tanečníků vás přenese do krajiny krásy a lásky, kterou nepřemůže ani smrt.

Představení přináší neobvyklé spojení dojemného příběhu, hudby a tance.

Ke vstupenkám na Romea a Julii přidáme ještě sadu knížek, mezi kterými je například novinka, historický román od Zdeňka Grmolce s názvem "Císařský kurýr Marie Terezie", který řeší mimo jiné i další věčné téma, kterým jsou vztahy mezi rodiči a dětmi.


Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Pokud odpovíte jen na 2 otázky správně, dostanete sadu dárků především pro vaše děti. Kromě dětské knížky nebo CD budou mezi cenami dárky související s novým animovaným filmem Pračlověk.

Film Pračlověk je od tvůrců populárních snímků Wallace a Gromit, Slepičí úlet nebo Ovečka Shaun, jeho režisérem je Nick Park, oceněný Oscarem. Vypráví příběh z doby, kdy po naší zemi kráčela prehistorická zvířata, hlavním hrdinou je neohrožený jeskynní muž Dug, který se se svým nejlepším čtyřnohým přítelem Čenichem snaží uchránit svůj domov a kmen před velkou hrozbou.

A pokud se vám náhodou nepovede a všechny otázky zodpovíte špatně, pošleme vám alespoň nějaké malé překvapení jako cenu útěchy.

autor: jaw
Spustit audio