SOUTĚŽ: Podívejte se s námi na vystoupení Shanghai Dance Theatre

15. květen 2017

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, máme pro Vás vstupenky na jedno z představení 72. ročníku festivalu Pražské jaro. Vstupenky jsou na vystoupení Shanghai Dance Theatre, což je jeden z nejúspěšnějších souborů čínského tanečního divadla.

Shanghai Dance Theatre jedinečným způsobem kombinuje prvky tradičního čínského pohybového umění s inspiracemi moderní doby, která tamější kulturu výrazně tvaruje. Představení se koná v úterý 23. května v pražském Fóru Karlín a určitě to bude velmi působivý zážitek.


Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Představení je kombinací promyšlené práce s gesty, inspirace krásou lidského těla či poetikou přírody v kontrastu s tanečními vpády statných válečníků, ukázky tanců mongolských, thajských či tibetských.

Ke vstupenkám ještě přidáme sadu knížek a CD od Radioservisu, zejména CD „Půlstoletí s Cimrmanem“ s podtitulem „Legendární divadlo z odvrácené strany“. CD je audioverzí unikátní knížky, vychází při příležitosti padesáti let Divadla Járy Cimrmana a přibližuje neznámou tvář zřejmě nejslavnějšího českého divadelního souboru.

Pokud odpovíte na 2 otázky správně, dostanete dneska sadu knížek, mez i kterými bude i právě vyšlý 5. díl Husitské epopeje s podtitulem „Za časů Ladislava Pohrobka“ oblíbeného spisovatele a historika Vlastimila Vondrušky.

Projekt Husitská epopej je věnován složité době 15. století v Českém království, tento díl historicky věrného a napínavého příběhu se věnuje cestě za mocí Jiřího z Poděbrad, který se stává novým českým králem.

Ani při jedné správné odpovědi neodejdete s prázdnou a pošleme vám cenu útěchy.

autor: jaw
Spustit audio