SOUTĚŽ: Pojďte s námi na skokanský Memoriál Jiřího Rašky

14. srpen 2017

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, zašleme Vám sadu sportovních dárků. Budeme pro vás mít 2 VIP vstupenky na Memoriál Jiřího Rašky, který se koná tento týden od pátku 18. do neděle 20. srpna ve Frenštátě pod Radhoštěm. VIP vstupenky opravňují ke vstupu na závody po všechny tři dny i do VIP prostor, kde bude připraveno občerstvení.

Memoriál Jiřího Rašky jsou mezinárodní soutěž ve skocích na lyžích, konaná na počest prvního československého vítěze zimní olympijské zlaté medaile. Je to třídenní klání složené ze dvou závodů žen a jednoho závodu mužů.

Ženské závody jsou součástí Světového poháru mezinárodní lyžařské federace a do Frenštátu pod Radhoštěm tak zavítá absolutní špička tohoto sportovního odvětví utkat se o body počítané do olympijské kvalifikace. Mužský závod je součástí poháru Evropského a zároveň finálovým kláním Beskydy tour.

Závodů se zúčastní kompletní česká reprezentace v čele s Jakubem Jandou či Romanem Koudelkou. Pořadatelé jednají i o účasti hvězd zahraničních – kupříkladu Janne Ahonenovi či Simonu Ammannovi. Mezi hosty nebudou chybět bývalí skokané – Adam Malysz, Jiří Parma, Jaroslav Sakala či lyžařky Kateřina Pauláthová a Nikola Sudová.

K tomu přidáme ještě dárek atletický, kterým jsou vstupenky na Kontinentální pohár,, nejprestižnější týmovou soutěž v atletice na světě. Bude se konat až na začátku září příštího roku v Ostravě, kde se sejdou atletičtí mistři všech světadílů.

Do Ostravy se sjedou šampioni Evropy, Afriky, Ameriky, Asie i Oceánie, aby mezi sebou svedli týmový souboj o titul Kontinentálního poháru. Každý světadíl reprezentují v jedné disciplíně dva sportovci. V týmu Evropy se v minulých letech představili také významní čeští atleti jako například Jarmila Kratochvílová, Helena Fibingerová, Jan Železný, Tomáš Janků, Vítězslav Veselý nebo Barbora Špotáková a mnozí další.


Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Pokud odpovíte na 2 otázky správně, dostanete sadu knížek pro letní čtení, mezi kterými bude zejména právě nedávno vyšlá krimi s názvem Žízeň od legendárního Jo Nesbøho. Jedná se o další díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi.

Žízeň opět přináší svižný a dramatický děj plný překvapivých zvratů, Harryho sarkastických poznámek a jeho svérázného chování.

Ani při jedné správné odpovědi neodejdete s prázdnou a pošleme vám cenu útěchy.

autor: jaw
Spustit audio