SOUTĚŽ: Vybavíme vás na Stopu pro život!

26. únor 2018

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, dostanete sadu vyloženě sportovních cen. Jsou od pořadatelů seriálu v běhu na lyžích Stopa pro život.

Dostanete jednak sadu sportovních doplňků běžecká čepička, čelenka a multifunkční šátek, ke kterým přidáme velmi zajímavou zimní čepici ve tvaru a podobě brankářské přilby gólmana Petra Čecha.

Pokud jde o seriál Stopa pro život, tak o minulém víkendu 24. a 25. února se na Kvildě jel Šumavský skimaraton a letos se seriál zakončí v sobotu 3. března, kdy ze Svatého Petra ve Špindlerově Mlýně odstartuje jeden z nejtěžších a nejstarších lyžařských běhů po hřebenech našich nejvyšších hor, Krkonošská sedmdesátka, což je běžkařský závod pětičlenných družstev i jednotlivců.

Na všech akcích Stopy pro život jsou připravené tratě pro závodníky i pohodáře, děti i seniory, milovníky klasiky i volného stylu a pokaždé i bohatý doprovodný program. K dárkům od Stopy pro život Vám přidáme 2 jednodenní ski pasy do Sportovního areálu Harrachov.

Je to náš tradiční horský resort a hlavním město západních Krkonoš, právem patří k oblíbeným místům, kam vyráží za sportem i zážitky nejen čeští, ale i mnoho zahraničních turistů. Čeká Vás tam téměř sedm kilometrů perfektně upravených sjezdovek a každý den můžete využít i večerní lyžování na červené sjezdovce v centru. Jinak pravidelně jsou také upravovány nejoblíbenější z běžeckých tratí, kterých je tu celkem 104 km a kterým počasí teď také přeje.


Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Pokud odpovíte jen na 2 otázky správně, dostanete dnes sadu knížek. Budou to zejména knihy Tomáše Šebka, chirurga Lékařů bez hranic a autora bestsellerů Mise Afghánistán, Mise Haiti, Africká zima. S Tomášem Šebkem se můžete tento týden osobně také potkat a to v úterý 27. února od 17:30 v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze.

Můžete se seznámit s prací lékařů v nelehkých podmínkách v Jižním Súdánu či Afghánistánu, o které Tomáš Šebek s nadhledem a humorem píše ve svých knihách. Po besedě bude následovat autogramiáda.

Mezi knížkami bude také právě vycházející kniha Jan Švankmajer o této světové legendě české kinematografie. Výpravná publikace mapuje Švankmajerovy tvůrčí principy a součástí jsou i dosud nepublikované reprodukce Švankmajerových objektů - fetišů a exkluzivní snímky z jeho nejnovějšího filmu Hmyz. Knihu Vám pošleme Janem Švankmajerem vlastnoručně podepsanou.

Ani při jedné správné odpovědi neodejdete s prázdnou a pošleme vám cenu útěchy.

autor: jaw
Spustit audio