SOUTĚŽ: Vydejte se za kulturou. Máme pro vás lístky na muzikál Funny Girl

3. duben 2017

Funny girl v hlavní roli s Monikou Absolonovou má spád, hraje se i na rampě mezi diváky, mezi sedadly. Zajímavá je i dvoupatrová scéna a živě hrající osmnáctičlenný orchestr. Pro vás máme dvě vstupenky.

Námětem je skutečný příběh jedné z největších hereckých hvězd své doby, herečky Fanny Briceové, která působila v divadlech v New Yorku v období před první světovou válkou. Muzikál se hned po uvedení stal velkým hitem a velký úspěch měla i filmová adaptace s Barbrou Streisand a Omarem Sharifem. Za roli Fanny byla Barbra později oceněna Akademií a získala také Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli.

Režisérem představení je Ondřej Sokol, kromě Moniky Absolonové v muzikálu vystupují Roman Zach, Ladislav Frej, Jana Stryková, Jana Krausová, Athina Langoská, Michal Slaný, Kristýna Fuitová Nováková a další.


Jak soutěžíme?
Každý všední den od 3. 4. do 4. 4. ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Ke vstupenkám přidáme sadu knížek, mezi kterými bude i romá Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých od Olgy Tokazczukové. Filmová adaptace této knihy od režisérky Agnieszky Hollandové, natočená v polsko-české spolupráci, přijde do českých kin letos v dubnu (rozhovor s Agnieszkou Hollandovou si poslechněte zde).

Pokud odpovíte na dvě otázky správně, dostanete sadu CD, například dvanáctihodinový záznam knih americké spisovatelky Betty MacDonaldové. Knihy oblíbené autorky na CD vtipně načetly herečky Taťjana Medvecká, Martina Hudečková a Vilma Cibulková.

Ani při jedné správné odpovědi neodejdete s prázdnou a pošleme vám cenu útěchy.

autor: jaw
Spustit audio