SOUTĚŽ: Vyhrajte lístky na exkluzivní předpremiéru prvního dílu Hřebejkova Zahradnictví

18. duben 2017

Radiožurnál, partner českých filmů, opět zve do kina. Fanouškům rozdává celkem 120 vstupenek na projekci filmu Rodinný přítel v Praze.

Chcete zajít zadarmo do kina? Poslouchejte od 18. do 20. dubna Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil.

Jakmile vás k tomu právě v Ranním Radiožurnálu mezi pátou a devátou ráno moderátor Jiří Chum vyzve, napište na mail vstupenky@rozhlas.cz. každý den od nás dostane 20 nejrychlejších posluchačů po dvou volných vstupech na promítání v Praze.


Rodinný přítel
Kde? Kino Atlas, Sokolovská 371/1, 180 00 Praha 8 Florenc
Kdy? 26. 4. od 20:30

Tři mladé ženy (Aňa Geislerová, Gabriela Míčová a Klára Melíšková) a jejich dvě děti (Samuel Budiman a Josefína Marková) čekají během německé okupace na návrat svých vězněných mužů a otců (Martin Finger a Jiří Macháček). Válkou vynucenému rodinnému společenství mezitím obětavě pomáhá rodinný přítel, lékař Jiří (Ondřej Sokol).

Ústřední trojici v „milostném trojúhelníku“ ztvárnili Ondřej Sokol, Aňa Geislerová a Martin Finger. „Snažil jsem se pro postavy, o kterých mi Petr vyprávěl asi od patnácti let, a některé jsem i osobně znal, najít co nejlepší herce,“ vysvětlil režisér Jan Hřebejk.

Z natáčení filmu Rodinný přítel

„Ondra byl příjemný, soustředěný a vtipný. A taky nesmírně inteligentní, krásný a skromný. Martin zase doslova nenápadný. Tichý a pozorný. Pak vás úplně dostane, jak hraje. Mám ráda, když jsou herci na place soustředění a práci poctivě odkrajují. Což oba dělali. A to mě hodně bavilo,“ svěřila se herečka Aňa Geislerová. Všichni tři herci jsou ve skutečnosti kamarádi z dětství.

Radiožurnál bude s R-streamem na Finále Plzeň po celou dobu festivalu a 20. dubna nabídne od 20 hodin v pořadu Večerní host Radiožurnálu rozhovor s režisérem Janem Hřebejkem, který na festival přijede s delegací slavnostně uvést předpremiéru filmu.

Výherci pražských vstupenek budou zařazeni na seznam hostů.

autor: jaw
Spustit audio