Zveme vás: Radiožurnál rozdává vstupenky na besedu s fotografem Herbertem Slavíkem

17. květen 2017

V pátek 19. května pořádáme pro posluchače Radiožurnálu od 17:30 v pražském Czech Photo Centre besedu o sportovní fotografii. O tvorbě v této oblasti bude mluvit přední český fotograf Herbert Slavík, který se podílí také na projektu Radiožurnálu Olympijský rok. Besedu moderuje Vladimír Kroc a jako host dorazí i vodní slalomář a stříbrný olympionik Vavřinec Hradilek.

Chcete zajít zadarmo na besedu s Herbertem Slavíkem? Poslouchejte 15. až 17. 5. Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil.


Praha
Kde? Czech Photo Centre v Nových Butovicích
Kdy? 19.5. od 17:30

Jakmile vás k tomu právě v Ranním Radiožurnálu mezi pátou a devátou ráno moderátor Jiří Chum vyzve, napište na mail vstupenky@rozhlas.cz. Každý den od nás dostanou čtyři nejrychlejší posluchači volný vstup na besedu v pražském Czech Photo Centre.

Významnou součástí tvorby Herberta Slavíka je sportovní fotografie, které se věnuje od začátku své kariéry dodnes. Od roku 1992 se účastnil olympijských her, nejprve jako fotoreportér deníku MF DNES a později jako volný fotograf v rámci spolupráce s Českým olympijským výborem.

Herbert Slavík

Dokumentace sportovního dění, úspěchy českých sportovců, ale i zcela abstraktní fotografie byly poprvé prezentovány na výstavě s názvem Jeux/Hry/Games v roce 2005 na Staroměstské radnici v Praze. Expozice byla poté úspěšně prezentována i v Paříži. U příležitosti olympijských her v Soči proběhla výstava sportovních fotografií v Moskvě a výstava Czech Team v Olympijském parku v Praze na Letné.


Od roku 2013 spolupracuje Herbert Slavík při organizaci soutěže Czech Press Photo, kde byl v posledních letech také členem mezinárodní poroty a kurátorem výstavy pořádané na Staroměstské radnici v Praze.

Jeho práce jsou zastoupeny i ve stálých sbírkách například Victoria and Albert Museum v Londýně, Muzeu Mezinárodního olympijského výboru v Lausanne a Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze.

Výherci vstupenek budou zařazeni na seznam hostů.

autor: jaw
Spustit audio