Alternativní medicína neexistuje. Bylinami se léčí víc lidí než klasickou medicínou, říká David Frej

30. březen 2016

David Frej je lékař, který s oblibou kombinuje západní medicínu s tou východní. Vystudoval sice v Česku, ale zkušenosti sbíral na praxích v Londýně, Mexiku, Rakousku i v Indii.

Všechno to začalo v Říčanech, kam David Frej nastoupil na internu. „Práce mě neuspokojovala. Získával jsem praxi, ale už od studií mě oslovoval systém celostní medicíny, který se zaměřuje na léčbu nemocí i na hodnocení stresu a dalších problémů,“ přibližuje s tím, že se vždy zajímal o funkční medicínu zaměřenou na léčbu stravou, protistresové techniky i o léčbu pomocí bylin.

V souvislosti s bylinami se často objevuje spojení „alternativní medicína“. Ta ale podle Davida Freje neexistuje. „Bylinami se léčí víc lidí než klasickou medicínou,“ upozorňuje v rozhovoru s moderátorkou Zuzanou Burešovou a současně připomíná příchod jara jako vhodného období pro detoxikaci. „Člověk si nemusí odříkat potraviny, které mu chutnají, ale je dobré se zaměřit na podporu imunitního systému,“ vysvětluje.

Čtěte také


Léky často nevedou k podstatě problému. Proto řeším od jídelníčku přes stres až po problémy se spánkem.

Na jaře potřebuje organismus odlehčit. Celoroční pojídání zeleninových salátů však David Frej nedoporučuje. „Zima vyžaduje výživnější jídla. Na jaře a v létě jsou ovšem saláty vhodnou možností,“ popisuje.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku nebo v našem audioarchivu.

autor: šše
Spustit audio