Díra u Hanušovic: kombinace Coenů, krobotovského smyslu pro humor a moravského naturelu

16. červen 2014

Díra u Hanušovic je režijní celovečerní debut Miroslava Krobota. Představí se jako jeden ze dvou českých filmů v hlavní soutěži letošního karlovarského festivalu. „K tomu, co můj otec napsal, jsme všichni měli důvěru,“ říká o natáčení herečka Lenka Krobotová, která si zahrála jednu z hlavních rolí.

Když poprvé četla scénář, který napsal její otec Miroslav Krobot, ani ve snu by ji prý nenapadlo, že dostane právě roli Jaruny – mladší sestry hlavní hrdinky Maruny. „Spíš jsem žasla nad tím, jak to s Lubošem Smékalem dali dohromady. Bavilo mě to číst! S rolí jsem vůbec nepočítala,“ přiznává.

Do svého snímku se Miroslav Krobot rozhodl obsadit členy pražského Dejvického divadla. Jedné z hlavních rolí se tak nakonec zhostila právě i jeho dcera Lenka Krobotová.

Snímek je celovečerním debutem Miroslava Krobota

„Díra u Hanušovic je kombinací Coenů, krobotovského smyslu pro humor a moravského naturelu,“ domnívá se. „Jsem zvědavá, jak to lidé vezmou!“ Snímek bude mít premiéru 24. července, ještě předtím se ale objeví na MFF v Karlových Varech v soutěži celovečerních filmů.

Jak se Lence Krobotové spolupracovalo s vlastním otcem? A jak se její otec Miroslav Krobot svého celovečerního debutu zhostil? I na to se Vladimír Kroc herečky Lenky Krobotové zeptal.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku, nebo v našem audioarchivu.

autor: als
Spustit audio