Golf není hra pro snoby. Může být levnější než lyžování, tvrdí novinář Antonín Grimm

28. srpen 2014

„Golf je sport pro normální lidi. Snažíme se ho prezentovat jako sport pro běžné hráče,“ říká novinář Antonín Grimm o sportovních novinách Hrajeme golf. Jaký je opravdu český golf? Ptal se ho moderátor Vladimír Kroc.

Golfu se Antonín Grimm věnuje asi 12 let a sportovními novinami Hrajeme golf se z něj snaží sejmout nálepku zábavy pro snoby. „Nemyslím, že je to snobský sport. Každý si to může vyzkoušet,“ radí s tím, že situace se liší hřiště od hřiště.

Čtěte také

Není však golf finančně náročný? „Můžete si ho udělat tak náročný, jak chcete,“ tvrdí Antonín Grimm. Golf bývá často srovnáván s lyžováním. „Ve finále však může být levnější,“ myslí si.

K dnešnímu dni je v Česku 101 golfových hřišť. Výhodu podle Antonína Grimma měli Němci a Rakušané, kteří nemuseli bojovat se stereotypy, které se v souvislosti s golfem vynořují. „Mezi postkomunistickými zeměmi jsme golfovou velmocí,“ uznává s tím, že ani v Polsku, Maďarsku nebo ve Slovinsku nenažil golf takový boom.

Chcete začít s golfem? „Včera bylo pozdě,“ zdůrazňuje Antonín Grimm. Kdy je dobré začít? A co si slibuje od sportovních novin Hrajeme golf? I to jste mohli slyšet krátce před půlnocí.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku, nebo v našem audioarchivu.

autor: šše
Spustit audio