Důležité je, aby žena rozuměla tomu, co jí sluší, radí certifikovaná koučka stylu

19. září 2014

Máme ve zvyku kupovat oblečení, které se nám líbí, namísto toho, abychom sledovali, jak se hodí k naší osobnosti, postavě, životnímu stylu nebo barevnému typu. Styl by měl především podtrhovat osobnost. „Mým cílem není vytvářet další otroky módy, ale odkrývat krásu a jedinečnost, která je v každém z nás,“ říká Dagmar Gabulová.

Svět módy a stylu ji uchvátil už v dětství. Nevydala se ovšem cestou modelky, i když by se to vzhledem k jejímu půvabu nabízelo. Zkusila si marketing, ale táhlo ji to ke stylu a designu. Dnes se Dagmar Gabulová věnuje koučinku v oblasti osobního stylu.


Jsem pyšná na to, že pracuji s reálnými ženami.

„Stylista vás obleče podle posledních módních trendů, ale neřekne vám proč. Nic se o sobě nedozvíte,“ vysvětluje Dagmar Gabulová v úvodu rozhovoru rozdíl mezi prací stylisty a kouče. „Mojí prací ale je ženy učit, které barvy je rozzáří, jak pracovat se svojí postavou a jak se v obchodech správně orientovat.“

„Každá žena přichází s nějakým příběhem,“ vysvětluje Dagmar Gabulová. Za touhou po změně šatníku jde u většiny z nich vystopovat přání změnit něco ve vlastním životě – v práci i v osobním životě.

Čtěte také

Když přijdeme do místnosti, neměli by lidé jako první vnímat to, co máme na sobě. Šaty nesmí přebít naši osobnost. A na vině v takovém případě nemusí být jen příliš výrazný nebo nepadnoucí outfit. Hodně škody umí napáchat i nevhodně zvolená barevnost, a to i včetně tolik oblíbené černé, varuje majitelka koučinkové agentury.


Změna na povrchu – změna barev, šatníku – přinese i změnu v životě.

Jakých chyb bychom se měli při výběru šatníku rozhodně vyvarovat a kde hledat inspiraci? Proč neplatí, že černá barva sluší všem? A které celebrity u nás i ve světě si vzít v oblasti stylu za vzor?

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku nebo v našem audioarchivu.

autor: and
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.