Tanec je běh na dlouhou trať, shodují se Jan Onder a Lucie Hunčárová, hvězdy soutěže StarDance

11. červen 2016

Jan Onder a Lucie Hunčárová jsou neskutečně vytížení tanečníci. Kromě své běžné práce mají dětský pořad v televizi a závazky vůči StarDance, soutěži, která je proslavila. Jaký je každodenní život tanečníků a jaké to je mít životního a tanečního partnera v jedné osobě?

Aby se člověk dostal na taneční špičku, nepotřebuje ani tak talent, jako vytrvalost a píle. Ale pak je pár takových, kteří se to nikdy nenaučí, jako například Lukáš Pavlásek, taneční parter Lucky ze StarDance. Hrozně ji prý vyděsilo, když se dostali tak daleko.

Podle nich se ve StarDance dá tolik páru dohromady prostě proto, že spolu tráví tolik času. „A ten čas je trošku vyhrocenej, zažíváte ty krize a to nadšení, takže s tím člověkem jako prožijete tady tyhle ty situace, a to vás samozřejmě sblíží,“ vysvětluje Onder.

„Nemusíte čas dělit mezi svoji přítelkyni a taneční partnerku,“ vysvětluje Jan Onder výhody vztahu s tanečnicí, navzájem na sebe ale prý moc nežárlí.

Čtěte také

Nervozitu ale při StarDance zažívají i jako profesionálové. Ale ačkoliv se jedná o soutěž, celá show probíhá ve velmi příjemné atmosféře. „Navíc mají všichni stejné problémy. V tý partě jste jak na dětským táboře,“ dodává Onder.


Ten trend je takový, že tancování se vyvíjí hodně dynamicky a že to začíná být více sport, je tam samozřejmě stále umění, ale je to už malinko hozený i do show. Dřív bylo nemyslitelné, že by třeba skákali do vzduchu a roztahovali u toho nohy, dneska to už je skoro normální.JAN ONDER

Ale ani jako profesionální tanečníci si nemohou moc odpočinout: „Je to běh na dlouho trať, ten tanec se pořád vyvíjí, zejména Rusové a Italové to stále posunují, pořád se to mění,“ vysvětluje Lucie Hunčárová.

„Je to víc exhibice a míň ten vztah mezi mužem a ženou,“ shrnuje Onder, ačkoliv si není jistý, jestli se jedná o změnu k lepšímu. I hodnocení soutěží je subjektivní, takže pak už záleží na stylu, každý porotce preferuje něco jiného, může jít o šaty, o sympatičnost toho páru, vysvětlují oba tanečníci.

O tanec je čím dál tím větší zájem, snad i právě díky StarDance, v tomto sportu jsou si oba partneři rovnocenní. Začali se i více pořádat plesy a lidé na těch plesech už umí i hezky tančit, což dříve nebývalo. Je to jakýsi krok zpět ke kultivované společnosti.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku nebo v našem audioarchivu.

autoři: vlk , per
Spustit audio