Kam vyrazit o prodlouženém víkendu? Inspirujte se našimi tipy

14. listopad 2014

Před námi je prodloužený víkend a nabízí nepřeberné množství akcí, na kterých byste neměli chybět. Třeba v noci ze soboty na neděli se v Česku otevřou desítky divadel. A v pondělí se po celé republice bude vzpomínat na sametovou revoluci. Ale třeba v Hostinném u Trutnova můžete soutěžit ve hře scrabble. Mimořádně otevře svou hradní bránu Kašperk a na jižní Moravě mají o víkendu Festival otevřených sklepů. Ať se vám sváteční dny vydaří!

Noc divadel
O víkendu je Noc divadel, vydejte se v sobotu na některou scénu v Česku a na divadelní představení.

Například bojovou hru věnovanou Leoši Janáčkovi připravily brněnské scény, zatímco Moravské divadlo Olomouc přichystalo focení zájemců s herci v kostýmech. V Chebu naleznou zájemci interaktivní programy už před polednem. Doplní je půjčování kostýmů a improvizační herecká dílna.


Nezaujal vás žádný z našich tipů a rozhodli jste se o prodlouženém víkendu zůstat doma? Využijte času a prozkoušejte svou paměť. Pamatujete si, jak jsme žili v roce 1989? Otestujte se!

Pražské Divadlo na Vinohradech ukáže, jak se bourá divadelní scéna, a pozve zájemce na zkoušku nové inscenace. Inscenovaná čtení i výtvarnou dílnu připraví Divadlo na Fidlovačce. Živo bude i u Cimrmanů či v Knihovně Václava Havla, kde se bude předčítat jeho aktovka Audience a dojde i na televizní záznamy Havlových her.

Návštěva Divadelního ústavu v Praze
Institut umění – Divadelní ústav v Praze otevře svou budovu veřejnosti. Kromě možnosti nahlédnout do barokního Manhartského paláce v Celetné ulici si zájemci prohlédnou výstavu věnovanou nedávno zesnulému herci a dramatikovi Pavlu Landovskému. Přednáškový cyklus se zaměří na různá období historie českého divadla a připomene Josefa Svobodu, velikána divadelní scénografie a popularizátora principu Laterny magiky. Nádvoří v každou celou hodinu oživí performance Pražského quadriennale.

Noc divadel v Jihočeském divadle
Komentované prohlídky zákulisím, výstavu, ukázky výroby loutek a masek, speciální noční představení i hudbu k tanci a poslechu nabídne v sobotu Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích. Malé divadlo, které je jednou ze čtyř scén Jihočeského divadla, se v sobotu veřejnosti otevře v 16.00. Dílny budou maximálně pro 15 lidí každou celou hodinu, poslední začne v 19.00.

Zájemci by se proto měli předem zaregistrovat, stejně jako na komentované prohlídky. Vzhledem k rozměrům Malého divadla se jich na ně může vydat patnáctičlenná skupinka. Budou se konat každých 30 minut. Po celou dobu Noci divadel je vítáno oblečení ve sci-fi a fantasy stylu.

Jan Werich (vlevo) s Jiřím Voskovcem

Noc divadel v Kladně
Městské divadlo Kladno a dětské divadlo Lampion nabídne v sobotu netradiční program. Divadla se totiž poprvé zapojí do noci divadel, která má přiblížit umění v netradiční formě. Po celý den bude na jevišti i v zákulisí Divadla Lampion připraven bohatý program. Pohádka o hobitovi začíná v 10 hodin, následovat bude dílna pro děti, ve které si budou moct vyrobit loutky. Premiéra hry Koncert na přání začíná v 17 hodin. Divadlo ji bude uvádět jen při zvláštních příležitostech.

Noc divadel v Hradci Králové
Klicperovo divadlo v Hradci Králové připravilo na sobotu od 15 hodin komentované prohlídky interiéru divadla, výstava kostýmů a rekvizit v rámci Noci divadel 2014.

Noc divadel na Karlovarsku
Také Dům kultury v Ostrově na Karlovarsku se připojuje v sobotu od 17 hodin k Noci divadel. Na programu je mimo jiné představení Sudička Lachesis, Postel pro anděla a představení pro děti.

Revue v divadle ABC
V pražském divadle ABC můžete v sobotu od 19 hodin navštívit nové představení V+W Revue. Tato hudební komedie mapuje divadelní předválečnou tvorbu Voskovce a Wericha. V příštím roce totiž uplyne od jejich narození 110 let.

Prague Coffee Festival
Nenechte si o víkendu ujít v Pražské tržnici třetí ročník Prague Coffee Festivalu, který nabídne ochutnávku více než stovky druhů káv z celého světa. V sobotu i v neděli začíná v 10 hodin a končí v 18.00.

Čtěte také

Letenská husa
Národní zemědělské muzeum v Praze na Letné připravilo na sobotu akci Letenská husa. Začíná v 10 hodin a bude spojená s koštem svatomartinského vína.

Bohoslužba za 25 let svobody
V sobotu začíná v 10.30 v katedrále sv. Víta na Pražském hradě bohoslužba za 25 let svobody, kterou bude sloužit vatikánský státní tajemník Pietro Parolin. Od 12.00 se koná přátelské setkání na Hradčanském náměstí.

Koncert v Retro Music Hall
Nenechte si v sobotu od 18 hodin ujít v pražské Retro Music Hall koncert kapely Einstürzende Neubauten, která v rámci evropského turné představí novou desku Lament.

Velké pohádkové řádění
Divadlo v parku pořádá Velké pohádkové řádění v prostorách Sokola v Praze na Vinohradech. Velké pohádkové řádění začíná v sobotu ve 13 a skončí v 17 hodin. Na děti čeká dovednostní stezka se stanovišti přímo u pohádkových postav s úkoly, za jejichž plnění čeká na každého diplom a odměna. Dále pohádkový fotokoutek s kostýmy a rekvizitami zdarma k zapůjčení, pohádková diskotéka, výtvarná dílna, malování na obličej, exhibice Street parkour a další. Nezapomeňte vzít dětem cvičky nebo tenisky na přezutí!

V Třebíči se koupali otužilci

Program v holešovské synagoze
Šachova synagoga v Holešově připravuje na víkend zajímavý program. V pátek můžete navštívit večerní prohlídku při svíčkách s ochutnávkou košer vín a v sobotu koncert sibiřského hudebního souboru Altai Kai, který završí workshop hrdelních zpěvů.
Páteční večerní prohlídka začne v 17 hodin.

Otužilci na Královéhradecku
Jste otužilí? Vydejte se do Červeného Kostelce na Královéhradecku k rybníku Brodský. V sobotu ve 14 hodin tam začíná propagační plavání zimních plavců a vyznavačů ledové vody. Od 16 hodin se koná v místní restauraci beseda s účastníky mezinárodní plavecké štafety přes Beringův průliv z Aljašky do USA se Zdeňkem Tlamichou a Jackem Braitem v roce 2013.

Mistrovství ve scrabble
V Hostinném na Trutnovsku se v sobotu a v neděli můžete od 13 hodin zapojit do mistrovství ČR 2014 ve hře scrabble.

Support Lesbiens a Waltari
V sobotu zahajuje v pardubickém ABC Klubu svoje koncertní turné skupina Support Lesbiens s kapelou Waltari.

Lanovka na Ještěd
Na Ještěd můžete od soboty znovu vyjet kabinovou lanovkou.

Čtěte také

Podlipnické putování
Svatomartinské podlipnické putování s komentovanou prohlídkou gotických kostelů si nenechte v sobotu ujít od 15 hodin na Havlíčkobrodsku. První zastávka bude v kostele sv. Jiří v Řečici, další v Loukově u sv. Markéty a poslední v kostele sv. Martina v Dolním Městě. O záchranu kostelíků se stará sdružení Přátelé podlipnických kostelů.

Festival otevřených sklepů
Na jižní Moravě najdete tento víkend Festival otevřených sklepů. Uskuteční se v Novém Šaldorfu, Dobšicích, Chvalovicích a Šatově na Znojemsku. Lidé budou moci ochutnat až tři sta moravských vín od třiceti vinařů.

Mezipatra v Brně
V sobotu začíná brněnská část 15. ročníku queer filmového festivalu Mezipatra. Potrvá do 22. listopadu.

Gulášová zábava na Znojemsku
V Kulturním domě v Miroslavi na Znojemsku začíná v sobotu v 19 hodin 18. ročník gulášové zábavy s vyhlášením nejlepšího guláše. Na akci je možné ochutnat několik desítek gulášů.

Guláš s kusy salámu a bramborovým knedlíkem

Festival, který vás vezme na pomyslnou cestu kolem světa
Mezinárodní vánoční festival Asociace partnerů diplomatického sboru zahájí v neděli v 10 hodin v Hotelu Hilton vánoční sezonu v Praze. Charitativní festival, který každoročně vezme návštěvníky na pomyslnou cestu kolem světa, je pastvou pro oči, přehlídkou barevných krojů, chutí, vůní, umění, hudby a tanců.

Zároveň je to možnost, jak nákupem vybraných lahůdek či zajímavých vánočních dárků podpořit dobrou věc. Nefalšovanou atmosféru orientálního tržiště doplní bohatý kulturní program. Vystoupí pěvecké a taneční skupiny, bude se malovat henou či na hedvábí. Děti si užijí zábavu v dětském koutku.

Festival duchovní hudby
V Rakovníku si v chrámu sv. Bartoloměje můžete v neděli v 16.30 vyslechnout vystoupení komorního souboru Atlantis Collegium v rámci Festivalu duchovní hudby 2014.

Svatohubertská mše
V kostele v Neratově u Bartošovic v Orlických horách začíná v neděli v 16 hodin myslivecká Svatohubertská mše. Je to jediná akce v roce, kdy se kostel zaplní nejen lidmi, ale také zvířaty – na mši totiž uniformovaní myslivci přicházejí spolu se svými dravými ptáky a psy a k oltáři je přinášen statný jelen. Mši letos doprovodí trubačský soubor Markazíni a rychnovský pěvecký sbor Carmina Alta.

Víkend na Kašperku
Vydejte se o prodlouženém víkendu na hrad Kašperk – bude mít mimořádně otevřeno. V sobotu, v neděli a v pondělí vždy od 10 hodin do 16.30. Návštěvníkům se tak naskýtá jedinečná možnost rozhlédnout se z nejvýše položeného královského hradu v Čechách po jedinečně krásné podzimní Šumavě. Kromě nádherných podzimních výhledů budou moci návštěvníci samozřejmě navštívit i prohlídkový okruh, novinku letošního roku, Život na hradě. Prohlídky budou probíhat v časech 10.30, 12.00, 13.30, 15.00.

Martina Klímová se zajímá o historické luky a šípy na hradě Kašperk

Cesta za pohádkou v Mníšku pod Brdy
Zámek v Mníšku pod Brdy bude o prodlouženém víkendu patřit dětem. Vydají se na Cestu za pohádkou. Na prohlídce se z dětí na chvíli stanou detektivové a v zámeckých komnatách budou hledat známé pohádky. Po prohlídce si v ateliéru vyrobí vánoční ozdobu na stromeček a namalují obrázek s tématem Vánoc nebo betlémského příběhu. Dětské prohlídky si rezervujte na telefonním čísle 318 590 261. O víkendu je otevřeno od 10.40 do 15.50 a v pondělí 17. listopadu od 10.30 do 15.50.

TIPY NA PONDĚLÍ 17. LISTOPADU

Znovu zvonit klíči
Česko si připomíná 25 let od pádu komunismu. Program s názvem Znovu zvonit klíči k památce výročí 17. listopadu v Praze společně připravily studentské organizace a začíná v 9 hodin pietním aktem u Hlávkovy koleje.

Diskuse se středoevropskými prezidenty
Diskuse se středoevropskými prezidenty začíná na Právnické fakultě UK v 16 hodin. Na pozvání prezidenta Miloše Zemana přijedou prezidenti zemí visegrádské čtyřky, tedy Slovenska Andrej Kiska, Polska Bronislaw Komorowski a Maďarska János Áder, a německý prezident Joachim Gauck.

Památka Jana Opletala a Václava Sedláčka
V pondělí v 10 hodin vyráží z Národní třídy v Praze studentský pochod na uctění památky Jana Opletala a Václava Sedláčka. Trasa má vést ulicemi Národní třída – 28. října – Václavské náměstí – Opletalova.

Díky, že můžem! – Korzo Národní
Ve 12 startuje na Národní třídě v Praze akce Díky, že můžem! – Korzo Národní. Vystoupí studentské kapely i známá, ale neokoukaná jména české a slovenské alternativní scény. Divadla, výstavy, graffiti, skate, DJs a různá oddechová místa v podobě venkovních kaváren nebo veřejné čítárny. Program je nachystaný až do 22.00.

Koncert na Václavském náměstí
Chybět byste v pondělí neměli ani na Václavském náměstí v Praze. V 18 hodin tam začíná Oslava 25 let svobody. Součástí je i koncert Českého rozhlasu Znovu 89.

Čtěte také

Dokument Jak to říct dětem?
V den 25. výročí masakru studentské demonstrace na Národní třídě v Praze se 17. listopadu přímo na těchto autentických místech vedle kostela sv. Voršily uskuteční premiéra animovaného dokumentu Jak to říct dětem? Režiséři a autoři scénáře Miroslav Trejtnar a Taťána Marková v něm hravou formou rekonstruovali tehdejší události a vyřešili tak předávání rodičovských vzpomínek na 17. listopad 1989.

Snímek Jak to říct dětem? se bude promítat přímo na místě činu, tam, kde byla před čtvrt stoletím demonstrace brutálně potlačena. Premiéra se stane součástí akce Díky, že můžem! – Korzo Národní, která v rámci Festivalu svobody promění 17. listopadu Národní třídu v živý prostor s celodenním uměleckým programem. Ten je zaměřen především na současné studenty. Jeho posláním je vzdát hold těm, kteří se před 25 lety otevřeně hlásili k myšlence svobody a demokracie.

Den otevřených dveří v Hrzánském paláci
U příležitosti oslav Dne boje za svobodu a demokracii bude v pondělí od 10 hodin Den otevřených dveří v Hrzánském paláci v Praze.

Festival svobody v Praze
25 let od pádu komunismu slaví Praha Festivalem svobody. Ten nabízí různé diskuse, filmový festival, ale nechybí ani výstavy a happeningy. V pátek je například na Univerzitě Karlově až do 16.30 připravena diskuse o lidských právech. V pasáži Paláce Lucerna najdete výstavu Listopad 1989 v knihách. Celý festival vrcholí v pondělí 17. listopadu, kdy například zahraje v Lucerně kapela JAR.

Čtěte také

Výstava Listopady
V pražském Karolinu najdete od pondělí novou výstavu Listopady. Věnovat se bude 17. listopadu jako svátku studentů. Významnou část tvoří i rozhlasové a televizní záznamy. Na výstavě budou unikátní nahrávky rozhlasových her o 17. listopadu. Ty vytvořili českoslovenští studenti za války v Anglii. Součástí jsou i televizní záběry z listopadu 1989 nebo nahrávky z pořadů Svobodné Evropy. Expozice je v české a anglické jazykové verzi. Otevřená bude do února příštího roku.

Výstava v Benešově
Pětadvacetileté výročí sametové revoluce si můžete v pondělí v Benešově připomenout výstavou dobových fotografií, článků z novin a dalších dokumentů.

Výstava v Českých Budějovicích
Snímky fotografa Oldřicha Škáchy teď můžete vidět v galerii Měsíc v Českých Budějovicích. Lidé na nich uvidí především osobnosti disentu, jako byl Václav Havel nebo Vlasta Chramostová. Fotky jsou především z šedesátých až osmdesátých let.

Filmové dokumenty v Berouně
V Berouně můžete v Městském kulturním centru vidět v pondělí sérii filmových dokumentů, která připomene výročí listopadu 1989.

Koncert v Českých Budějovicích
Koncertem orchestru opery Jihočeského divadla na náměstí Přemysla Otakara II. vrcholí v pondělí od 16.30 v Českých Budějovicích oslavy 25 let svobody.

Východ slunce nad Českými Budějovicemi v první jarní den

Mastix v Hradci Králové
Před hlavní budovou Klicperova divadla v Hradci Králové vystoupí v pondělí v 18 hodin kapela Mastix a společně se bude vzpomínat na 17. listopad 1989.

Srdce pro Václava Havla v Litomyšli
Vzpomínáme na 17. listopad – to je bezplatné otevření expozice Srdce pro Václava Havla v Litomyšli. Podívat se do expozice můžete od 14 hodin. V 19.30 potom začíná v kině Sokol projekce filmu Odborný dohled nad východem slunce, poté beseda s tvůrcem filmu Pavlem Göblem.

Výtvarná díla v GASKu
Středočeská galerie GASK v Kutné Hoře vás zve v pondělí k návštěvě. Lektorské centrum GASK připravilo na tento významný den výtvarnou dílnu pro děti: Světlo doby. Dílna začíná ve 14 hodin. Přenesete do roku 1900, do doby zhruba před sto lety, a zamyslíte se, jak tenkrát lidé žili a jak žijeme dnes my. Co se změnilo? Odpovědi budete nacházet prostřednictvím obrazů od Jakuba Schikanedera a svých vlastních zkušeností. A k čemu odkazuje to tajemné světlo na pozadí jednotlivých výjevů? Jaký je jeho význam? Právě světlo ze Schikanedrových obrazů se stane naším průvodcem celým staletím i námětem pro výtvarnou činnost.

25 let poté ve Svitavách
Ve Svitavách zajděte v pondělí na vzpomínkovou akci 25 let poté. Uvidíte projekce listopadových událostí nejen ve Svitavách, výstavu fotografií a zahraje kapela The Plastic People of the Universe.

Recitál Marty Kubišové
V Liberci má v univerzitní aule v pondělí od 19 hodin recitál Marta Kubišová při příležitosti Mezinárodního dne studentstva.

Marta Kubišová v Husově sboru v Olomouci

Oslavy v Turnově
Nenechte si v pondělí odpoledne ujít oslavy 25. výročí událostí 17. listopadu 1989 v Turnově. V kině Sféra je od 16 hodin neformální setkání osobností 17. listopadu na Turnovsku, od 18 hodin panelová diskuse v Městském divadle a potom uvidíte ve 20 hodin jednoaktovku Audience od Václava Havla v podání herců Jakuba Špalka a Jana Potměšila.

Písně Karla Kryla v úpravách Daniela Landy
V Jihlavě si v pondělí v kostele Povýšení sv. Kříže vyslechněte od 18 hodin koncert Písně Karla Kryla v úpravách Daniela Landy k 25. výročí pádu totality. Jako host večera vystoupí dívčí vokální trio Makabara.

Setkání v Jaroměřici nad Rokytnou
V Jaroměřici nad Rokytnou začíná v pondělí v 17 hodin setkání k příležitosti výročí 17. listopadu – Dne boje za svobodu a demokracii.

Sametový mejdan na provázku
V Brně zajděte v pondělí do Divadla Husa na provázku na akci 25 let svobody aneb Sametový mejdan na provázku. Od 12 uvidíte v exkluzivní předpremiéře projekce čtyř nových filmů ČT z cyklu České století. V 17 hodin začíná nový seriál debat Kabinet Havel. Ve 20.00 začíná koncert.

Vzpomínky na sametovou revoluci v Boskovicích
V Boskovicích začíná v pondělí vzpomínková akce k 25. výročí sametové revoluce v 17 hodin v ulici Antonína Trapla. Součástí akce je odhalení památníku na opěrné zdi pod kostelem sv. Jakuba. Památník nazvaný Studnice je dílem výtvarnice a boskovické rodačky Magdaleny Staňkové.

Čtěte také

Jak se žilo za Husáka
Ústecké muzeum připravilo k 25. výročí sametové revoluce výstavu Jak se žilo za Husáka. Návštěvníci tak mají možnost podívat se, jak vypadala v době normalizace třída základní školy, obývací pokoj nebo jaké výrobky se prodávaly v obchodech. Výstava je rozdělena do čtyř témat, bydlení, nakupování a konzum, volný čas a výchova. V části o bydlení jsou k vidění kromě nábytku, nádobí nebo elektroniky i normalizační plány na přestavbu Ústí nad Labem. Modely z let 1964 a 1978 byly dlouhé roky ukryté ve sklepích ústeckého magistrátu.

Výlov rybníka
V Třeboni na Jindřichohradecku začíná v pondělí výlov rybníku Svět. Potrvá až do 21. listopadu.

VÝSTAVY

Vernisáž v Novém Boru
V sobotu má v 17 hodin ve Sklářském muzeu v Novém Boru vernisáž výstava mladého sklářského výtvarníka Martina Janeckého, který techniku hutního tvarování posunul až ke sklářskému sochařství. Jde o jeho první autorskou výstavu v ČR.

Výstava skleněných ozdob
Zámek Lešná u Valašského Meziříčí připravil výstavu skleněných vánočních ozdob vsetínského výrobního družstva Irisa. Družstvo se ruční výrobou vánočních ozdob zabývá už 60 let. Výstava začne tuto sobotu a lidé si ji budou moci prohlédnout do 14. prosince. Návštěvníci zámku uvidí různé techniky ručního zdobení, malování štětcem, perem nebo využití sítotisku.

Letos je in růžová

Stroj času – obrazové putování
V písecké galerii Sladovna začíná v pondělí ve 14 hodin interaktivní výstava Stroj času – obrazové putování od Renáty Fučíkové a Daniely Krolupperové. Ve Sladovně se tentokrát bude cestovat historií. Děti, ale i dospělí nastoupí do stroje času, který je teleportuje do historie dávné i nedávné. Stroj je naprogramován na pravěk, Kelty, antický Řím, středověk, renesanci a 19. a 20. století. Létat časem budou moci návštěvníci libovolně, tam a zpátky. Kapitánem stroje času se může stát každý, kdo dosáhne na ovládací panel.

Výstava v Olomouci
Olomoucká Galerie Caesar vystavuje díla malíře a grafika Jana Kubíčka. Tvorbu předního reprezentanta české školy konstruktivního umění, který zemřel loni ve věku 85 let, si mohou Olomoučané prohlédnout v těchto prostorách po zhruba deseti letech. Výstava je otevřena v centru města do 28. listopadu.

Muzeum hl. m. Prahy vystavuje vzácná díla
Několik uměleckých děl, která kdysi byla součástí rudolfinských sbírek a dnes jsou v soukromých kolekcích, vystavuje Muzeum hlavního města Prahy. Obrazy zapůjčené z českých soukromých sbírek doplňují především grafiky z fondů muzea a nedávno objevený portrét Rudolfa II. od Lucase van Valckenborch zapůjčený z Vídně.

Vedle Hanse von Aachen jsou v muzeu vystavena díla Bartholomea Sprangera, Josepha Heintze staršího, Pietera Stevense, Dirka de Quade van Ravesteyn, Matthiase Gundelacha a Adriaena de Vries. Výstava potrvá až do konce března.

Budova byla postavena v letech 1896 až 1898

Výstava ve Zlíně
Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně představuje básníky Jiřího Kuběnu a Vítězslava Nezvala v neobvyklé roli jako výtvarné umělce. Výstava v Grafickém kabinetu prezentuje jejich obrazy a kresby. Výstava potrvá do 15. února.

Výstava Jakuba Špaňhela ve Vrchlabí
Jeden z nejprodávanějších českých malířů Jakub Špaňhel vystavuje ve Vrchlabí. Průřez jeho tvorbou můžeme vidět v Galerii Morzin až do konce listopadu. Jsou mezi nimi i vůbec nejnovější obrazy ze série motýlů.

Výstava rukopisů ze švédské kořisti za třicetileté války
Moravský zemský archiv v Brně vystavuje jediný soubor rukopisů ze švédské kořisti za třicetileté války, který se podařilo navrátit do země původu. Zasloužil se o to v 19. století moravský historik Beda Dudík, který knihy ve Švédsku objevil a prostudoval. Švédská armáda na českém a moravském území operovala na sklonku třicetileté války a podařilo se jí ovládnout řadu měst a sídel duchovenstva i šlechty.

Jako kořist systematicky odvážela i knihy, včetně například celých biblioték církevních institucí v Olomouci, Ditrichštejnů v Mikulově a Rožmberků v Praze. Naprostá většina knih později shořela při požáru knihovny ve Stockholmu.

Expozice Navrácená švédská kořist potrvá do 22. prosince. Otevřeno je každý všední den od 9.00 do 17.00. Vstupné návštěvníci platit nemusejí.

Výstava děl Jana Pavla Hilleho
Muzeum v Blatné na Strakonicku poprvé v novodobé historii vystavuje fotografie blatenského kněze a regionálního historika Jana Pavla Hilleho (1861 – 1943). Byl jedním z prvních, kdo si pořídil deskový fotoaparát. Jeho prostřednictvím zachytil lidi, město, krajinu i události. Cenný soubor jeho skleněných negativů nechalo muzeum digitalizovat a pořídilo z nich fotografie.

Samozřejmě i vaše akce se může objevit v našem servisu. Stačí napsat na náš e-mail: vikend@rozhlas.cz. Pište také na adresu Radiožurnál, Tipy na víkend, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2.

autor: nah
Spustit audio

Více z pořadu