MAPA: XII. Festival muzejních nocí 2016

27. květen 2016

Nováček Josef Lada nebo již tradiční Chrudim? Přichází druhý víkend muzejních nocí! Česká města již po 12. nabízí v rámci celorepublikového Festivalu muzejních nocí naše muzea, galerie, města, knihovny divadla a další v trochu jiném světle. Od 20. května do 11. června se můžete podívat na stálé výstavy i běžně nedostupná místa. V loňském roce se festivalu účastnilo 418 institucí a rozhodně se na co máte těšit i letos!

Druhý víkend muzejních nocí odstartují nováčci i zkušení matadoři. Večerní komentované prohlídky nabídne poprvé Památník Josefa Lady a jeho dcery Aleny v Hrusicích. Naproti tomu stojí již 12. ročník chrudimské muzejní noci s názvem Umění bez hranic. hradec Králové vás zavede do bastionové pevnosti 19. století.

Strašická muzejní noc s příhodným názvem „Jedeme sss párou!“ nabídne komponovaný večer se vzpomínkou na dobu páry v dopravě, ukázky funkčních silničních parních strojů i výstavu o parní trakci na regionálních železnicích.

V sobotu vás přivítají lednické jízdárny, koním se bude věnovat i Národní hřebčín Kladruby nad Labem, který vás seznámí s císařskou rodinou a jejích koňmi. Uvidíte prezentace interiérů zámku z doby návštěv císaře Františka Josefa I. a císařovny Sissi. Kouřim přinese setkání s loupežníky a Slabce ukáží něco ze života za 1. světové války. Více v naší interaktivní mapě.

červená - pátek, žlutá - sobota, modrá - oba dny

autor: jaw
Spustit audio

Více z pořadu