Cestu do zahraničí si rozmyslete. Dovolená v Česku může být levnější

3. leden 2014
Šetřete s námi

Finanční dostupnost zahraniční dovolené se v posledních letech zvýšila, a tak Češi mnohdy vyměnili tuzemské rybníky a hory za moře. Proč nemusí jít o dobrou volbu?

„Dovolenou si můžete užít i v Česku. Dá se koupit na poslední chvíli se zajímavými slevami. Čím dál víc dětí si stěžuje, že nezná české hrady a zámky, na kterých se točily známé pohádky,“ uvažuje Klára Kotábová, šéfredaktorka časopisu Maminka.

Její slova potvrzuje i Markéta. „Jednu dovolenou vždy trávíme v tuzemsku, aby děti poznaly Česko,“ vysvětluje.

Čtěte také

Výhoda české dovolené? Nepřekvapí vás náklady na jídlo a jste flexibilnější v případě problémů, třeba nemoci dětí. Levné bydlení můžete sehnat tak, že si pronajmete chatu nebo chalupu.

Často se vyplatí jet ve větší skupině. Například rozlehlou šumavskou chalupu s 10 lůžky si můžete pronajmout za zhruba 10 tisíc korun na týden, což vychází asi na 140 korun na osobu za den. Za 200 korun na osobu a den si můžete pronajmout apartmán v Itálii nebo Chorvatsku. Cenu dovolené u moře však zvyšuje nákladná doprava a dražší potraviny.

Sledujeme slevové portály, prozrazují Mirek a Markéta

„Máme spoustu přátel a známých, kteří mají chatu. S nimi by šlo něco podobného vymyslet, ale spíš se chceme podívat někam, kde jsme spolu ještě nebyli,“ popisují Mirek s Markétou. „Oblíbili jsme si dvoudenní nebo třídenní pobyty. Manželka sleduje různé nabídky slevových portálů,“ vysvětluje Mirek.

Čtěte také

Jednou z nejvyhledávanějších položek na slevových portálech jsou právě dovolené a lázeňské pobyty. Můžete je tu pořídit o 40 až 60 % levněji. Dejte si však pozor na termíny, ve kterých je možné vouchery uplatnit.

Nezapomeňte sledovat nabídku poskytovaných služeb. V podobném případě je také dobré kontaktovat přímo hotel nebo jiné ubytovací zařízení, ve kterém budete bydlet, a podmínky si nechat potvrdit.

autor: zvl
Spustit audio