Do ložnic míří sexuální roboti. Na trh přichází model s umělou inteligencí

9. květen 2017

Nemusí trvat dlouho, a partner či partnerka vás může v posteli vyměnit za robota. V to alespoň doufá několik firem, které závodí o to, kdo vytvoří nejlepšího sexuálního robota vybaveného umělou inteligencí. Protože ten, komu se to podaří, může počítat se značnými zisky.

Průmysl sexuálních robotů má odhadovanou hodnotu v přepočtu 635 miliard korun, které může shrábnout ten, komu se podaří vyrobit nejvíce sexy a přirozeně působícího robota.

S takovými funkcemi, jako je bod G či schopnost mluvit, by zákazníci mohli být ochotní - jak alespoň doufají výrobci - zaplatit za osobní sexuální hračku v přepočtu statisíce korun.

Vezměte si například takovou brunetku Samanthu, která je napěchovaná senzory a touží po tom, aby se jí „neustále někdo dotýkal". Tato silikonová sexuální robotka dokáže „cítit" lidský dotyk, má zmíněný bod G a vzdychá, když je vzrušená, tvrdí její výrobce.

Další je robotka jménem Harmony, kterou její výrobce, firma RealDoll, naprogramoval tak, aby byla okouzlující, vtipná, a „dokázala se do vás zamilovat". Podle tvůrců dokáže „říkat věci, které nečekáte". A ti, kdo své milenky rádi ovládají, mohou různě nastavovat její náladu a další funkce s pomocí aplikace. Ti, kdo nechtějí mít v posteli chladný plast, mohou nastavit svému sexuálnímu robotovi tep, aby působil ještě lidštějším dojmem.

Firma sídlící v Kalifornii vyrábí sexuální panny od roku 1996 a tvrdí, že je ochotná je zaslat do kterékoli země na světě. Její aktuální řada standardních sexuálních panen začíná v přepočtu na necelých 160 tisících korunách a může dosáhnout až dvojnásobku za robota upraveného na zakázku podle individuálních požadavků a představ. Na výběr je z 18 ženských modelů a dva mužské.

Ovšem model vybavený umělou inteligencí, který má jít do prodeje během letošního roku, bude začínat na základní ceně 380 tisíc korun. Budoucí majitelé - neboli „partneři", jak je firma označuje - si mohou stáhnout aplikaci, jež nastaví osobnost robotky, ještě než jim bude dopravena na práh. S její pomocí si budou moci vybrat z řady možností, zda má být jejich sexuální robotka milá, vášnivá, plachá, chytrá a podobně.

Odborníci věří, že během následujících čtyřiceti let budou mít lidé běžně sex s roboty, a dokonce se budou do nich i zamilovávat a budou se ženit či vdávat za své androidní společníky. Jen v Americe by to pro tisíce mužů znamenalo splněný sen, protože právě na tolik se odhaduje počet fetišistů zaměřených právě na roboty.

zdroj: ČTK
Spustit audio