Hra o trůny má za sebou velké finále. Na poslední sérii si fanoušci počkají dva roky

Nastává dlouhá noc. I tak fanoušci komentují konec sedmé, předposlední řady Hry o trůny. Poslední díl série s názvem Dragon and the Wolf trval bezmála osmdesát minut a odvysílala ho stanice HBO.

„Reakce fanoušků jsou opravdu smíšené,“ říká Martin Balucha ze zahraniční redakce. Poslední díl vidělo rekordních 12 miliónů lidí. Podle některých diváků finále splnilo, co slibovalo, mimo jiné třeba odhalení původu jednoho z hrdinů, nebo setkání několika klíčových postav.

Dalším fanouškům zase chybělo víc akce a chtěli by se vrátit ke knižní předloze. Podle Briana Lowryho z americké CNN ale poslední díl nabídl neuvěřitelně působivé scény. Svůj článek americký novinář začal varováním, že jeho komentář by mohl zkazit zážitek těm, kteří film ještě neviděli. Podobné komentáře s varovnými bannery jsou i na sociálních sítích.

Na poslední sérii populárního seriálu budou diváci čekat poměrně dlouho, premiéru by totiž měl mít až v roce 2019. Některé divačky tak na sociálních sítích vtipkují, že si za tu dobu stihnou pořídit dvě děti.

Další série bude mít jen šest dílů. Nicméně podle serveru Vanity Fair by měly být ještě delší a barvitější co do počtu a kvality vizuálních efektů.

autoři: jch , bal
Spustit audio