Akademie populární hudby vypustila Anděly. Čtyři dolétli ke zpěvačce Lenny

23. květen 2017

Hudební ceny Anděl už znají své majitele. Nejúspěšnější byla čtyřnásobná vítězka Lenny. V hlavní roli ale bylo tentokrát víc hudebníků. Hned dvakrát si šel na pódium pro cenu Thom Artway za objev a zpěváka roku. Karel Gott získal Anděla za nejprodávanější album.

Zpěvačka Lenny musela vstát od stolu dokonce čtyřikrát. Píseň Hell.o jí vynesla dvě ocenění a další dvě přidala díky albu Hearts. Jak po skončení večera přiznala, s přibývajícími soškami se čím dál tím víc uvolňovala.


Pro mě je to takový pomyslný milník, kdy si práci, kterou jsem udělala, tak jako odškrtnu s tím, že mě to strašně sebezaplnilo, i kdybych nedostala ani jednu cenu na světě. Je to pro mě signál, že můžu s klidem pokračovat v práci na druhém albu.Lenny

Do síně slávy vstoupila Věra Špinarová. Zesnulého Radima Hladíka připomněli zase v samotném závěru vyhlašování výročních cen hudebníci skladbou Slunečný hrob. Na pódiu se při této písni setkali vedle zpěváka Honzy Křížka David Koller, Michal Pavlíček, Petr Malásek a Marek Minárik.

Neobvyklá hudební spojení byla k vidění během celého večera. David Koller se postavil za mikrofon vedle Kata z Prago Union. Zpěvačka Debbie si zazpívala píseň Korunou si hodím s kapelou Jelen. Ta si nakonec odnesla také ocenění za skupinu roku.

Pořádající IFPI oznámila, že pro příští ročníky cen Anděl hledá vhodného pořadatele, výběr začne letos 13. června. Agentura Lewron music center se na konci loňského roku rozhodla po 13 letech ceny už nepořádat a vrátila licenci hlavnímu organizátorovi cen, kterým je IFPI. Ta jeden čas uvažovala o tom, že se ceny neuskuteční. Nakonec pořadatelé uspořádali jejich komornější podobu než v předchozích letech.

autor: Ondřej Bambas | zdroj: ČTK
Spustit audio